Varden

Har stilt opp som frivillig i 40 år

Morten Henning Jensen er en av de mange frivillige som stiller opp når Nyttårsløp­et går av stabelen 31. desember.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Morten Henning Jensen er ikke kjent for å vaere den som sier nei. Det er Tor Sanderød glad for.

– Veldig. Vi er helt avhengig av folk som han. Uten sånne hadde vi ikke kunne holde på. Det er helt sikkert, sier Sanderød og sikter til det årlige nyttårsløp­et mellom Porsgrunn og Skien.

Totalt er Sanderød og de øvrige i arrangørst­aben avhengige av å få med seg et sted mellom 20 og 30 frivillige for å få gjennomfør­t det tradisjons­rike løpet som, med unntak av et par koronaår, har holdt det gående siden 1975.

– Det er ikke så lett å få tak i folk, og det jo ikke så rart. De fleste har nok å stri med, og da kanskje spesielt mellom jul og nyttår, så vi er derfor veldig takknemlig for de som stiller opp.

Gjenganger­e

Noen gjør det år etter år, som for eksempel Morten Henning Jensen.

– Det er noen gjenganger­e som stort sett alltid sier ja. De er vi selvfølgel­ig utrolig glade for, og det er nok de som løper også er. Det er strenge krav til sikkerhet, så vi må ha vakter som passer på hele veien, sier Sanderød.

Det vet Jensen bedre enn de fleste etter rundt 40 år som frivillig.

– Det har jo vaert noen episoder. Det hender jo at noen av de som løper fort prøver å ta korteste

vei framfor å følge løypa til punkt og prikke. Men vi er nøye på at alle må holde seg til løypa, så det har hendt at jeg har måtte rope etter folk, sier Jensen.

Den mangeårige vakta gleder seg til å kunne krysse av for nok en trim om ikke altfor mange dager.

– For mange er det en tradisjon å løpe, men for meg har det blitt en tradisjon å melde meg som frivillig. Og det gleder jeg meg til, sier Jensen.

Han legger til at de aller fleste koster på seg et lite smil når de farer forbi, selv om noen er mer kjørt enn andre.

– De fleste som løper er jo bare blide og fornøyde. Det er mange ansikter som går igjen år etter år, så det er jo noen er nesten føler at en kjenner, sier Jensen og smiler.

En drøy uke før starten går i Porsgrunn har et par hundre trimmere meldt seg på. Arrangøren­e, Gjerpen og Herkules, satser på at det tallet tar seg kraftig opp.

– Vi er jo veldig spente på hvor mange som stiller. De siste årene har jo koronaen gjort at vi har måtte avlyse, så vi er litt usikre på hvordan det vil slå ut. Men vi håper jo å bikke 1.000 i år, sier Sanderød.

 ?? ??
 ?? ?? For mange er det å løpe fra Porsgrunn til Skien på nyttårsaft­en en tradisjon. Arrangøren­e håper å se 1.000 på startstrek­en i år.
AERE VAERE: Tor Sanderød (t.h.) er glad for at det finnes frivillige som Morten Henning Hansen.
For mange er det å løpe fra Porsgrunn til Skien på nyttårsaft­en en tradisjon. Arrangøren­e håper å se 1.000 på startstrek­en i år. AERE VAERE: Tor Sanderød (t.h.) er glad for at det finnes frivillige som Morten Henning Hansen.
 ?? ?? TRADISJON:
TRADISJON:
 ?? BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway