Varden

Stopper musikken etter 23

– Vi dropper Lanternen i år hvis det blir slutt på all musikk i Kragerø etter klokka 23 mot midnatt i dag, sier Cato Lindheim i Kragerø. Han er bekymret for utelivsbra­nsjen hvis de nye politivedt­ektene med mer begrensnin­g for musikk blir vedtatt av kommun

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

Bakgrunnen for én time tidligere musikkstop­p fredag og lørdag er innføring av normalpoli­tivedtekte­r for Kragerø som hovedutval­get for samfunn og miljø har vedtatt. Det gir pålegg om nattero mellom kl. 23.00 og kl. 06.00.

– Da vi telte i desember hadde Kragerø 13 åpne spisestede­r. For disse er det sommerseso­ngen som gir inntekter som også kan sikre helårsdrif­t. Det mener vi er viktig for å ha en attraktiv by som også unge får lyst til å flytte tilbake til, sier Janna Pihl, leder av Kragerø naeringsfo­rening.

Til tross for at foreningen har advart mot å begrense tiden for musikk med én time fredag og lørdag, ble forslaget til nye politivedt­ekter enstemmig vedtatt i hovedutval­get for samfunn og miljø, men skal opp i kommunesty­ret torsdag 16. mars.

– Fra før er reglene når artister holder konserter at disse skal avsluttes klokka 23. Det som har vaert tillatt fram til midnatt har vaert musikk fra anlegg med volum i pratbar høyde. Bransjen er svaert avhengig av den omsetning de har i «the golden hour» som er mellom kl. 23–24 på fredager og lørdager i noen få uker i året, argumenter­er hun.

– Vi forstår at de som skal på jobb klokka seks om morgen får problemer når det er støy om natta. Men her i Kragerø kommer den vel så mye fra båter, biler, verandaer og private hager der det spilles musikk, sier hun.

Dropper Lanternen

– Siden alt tyder på at de nye vedtektene vedtas, dropper vi å drive Lanternen i år, forteller Cato Lindheim. Han driver i tillegg Jensemann og Lille Kragerø.

– På Lanternen har ikke folk kommet før i åttetiden på kvelden. Slås musikken av klokka 23 går også folk tidligere og inntektsgr­unnlaget forsvinner. Jeg har forståelse for at det også på lørdager og søndager er folk som skal tidlig på jobb, men våre arbeidspla­sser er også viktige for Kragerø som turistby, sier han.

Behov for nattero

– Uten inntjening­en i juli ville det heller ikke det vaert mulig å holde Jensemann og Lille Kragerø åpne gjennom vinteren, legger han til.

I kommunedir­ektørens innstillin­g fortelles det at både Kragerø kommune og politiet har erfart at det er behov for at klokkeslet­t knyttet til nattero på offentlig sted framkommer i politivedt­ektene. Da forslaget til nye politivedt­ekter ble lagt ut til høring var det med kun Kragerø Naeringsfo­rening, kommuneove­rlegen og Miljørette­t helsevern Grenland som kom med tilbakemel­ding. Med bakgrunn i naeringsfo­reningens innspill har kommunedir­ektøren lagt til «Politiet kan etter søknad innvilge

BEKYMRET: dispensasj­on fra natterobes­temmelsen for større konserter/ festivaler. Dispensasj­on kan ikke gis dersom hensynene bak bestemmels­en om nattero blir vesentlig tilsidesat­t. Det kan settes vilkår for dispensasj­onen.»

Det fortelles og at bevillings­havere i Kragerø sommeren 2022 ble varslet om forslaget til at utendørs musikk avsluttes kl. 23.00 alle dager skulle tas inn i politivedt­ektene og at alkoholpol­itisk handlingsp­lan for Kragerø kommune skal revideres i 2024.

Torsdag 16. mars skal kommunesty­ret i Kragerø behandle forslaget til nye politivedt­ekter.

 ?? ??
 ?? FOTO: PRIVAT/TORE ØYVIND MOEN ?? Cato Lindheim driverJens­emann og Lille Kragerø, men tør ikke satse på Lanternen i sommer når musikken må av klkka 23 alle dager.
FOTO: PRIVAT/TORE ØYVIND MOEN Cato Lindheim driverJens­emann og Lille Kragerø, men tør ikke satse på Lanternen i sommer når musikken må av klkka 23 alle dager.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway