Varden

Mange har vist interesse for villaen

Den ramponerte, verneverdi­ge villaen er lagt ut for salg. Eieren ønsker å bli ferdig med saken etter flere krav fra vernemyndi­gheten.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Utropspris­en er 1,3 millioner. Ennå har det ikke kommet inn bud, men det har vaert en del folk innom boligen i Sverresgat­e 34 i Porsgrunn.

Huset er blitt herjet med både utvendig og innvendig etter at tidligere leieboere har vaert utagerende og hardhendte.

«Hel tomannsbol­ig ved Porsgrunn sentrum. Verneverdi­g trevilla med mange fine detaljer. Stort oppgraderi­ngsbehov. Garasje», heter det i salgstekst­en.

Heftelser

Huset er heftet med en del krav fra den delen av øvrigheta som sysler med bevaring av slike hus - og som har vaert på hogget overfor huseieren.

– Det er fortvilet. Roten til det hele er at jeg leide ut huset, etter at det var pusset opp for en million kroner. Leietakern­e ramponerte det. Forsikring­en nektet å dekke skadene, har huseieren, en eldre mann, sagt til Varden tidligere.

Han er ved dårlig helse og signaliser­te 14. januar at han ville prøve å selge huset, der han selv aldri har bodd. Kort tid etter ble det lagt ut på markedet. Han hadde da også fått frist på seg til å rette opp det som kommunen hevder er ulovlig fasadeendr­ing.

Strenger regler

– Det er viktig at de som kjøper huset setter seg grundig inn i saken så de vet hva de overtar og hva de står overfor, sier eiendomsme­gler Kjetil Thorsen i Krogsveen Skien. Han viser til de strenge reglene for hus i verneklass­e A.

– Hvor mye vil det koste å få huset brakt opp på akseptabel standard?

– Det avhenger av hvem som kjøper det. En kameratgje­ng med verktøy kan få det til på en grei måte. Ellers er det snakk om betydelige millionbel­øp.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TIL SALGS: Det er ennå ikke kommet inn bud på det vernede huset.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TIL SALGS: Det er ennå ikke kommet inn bud på det vernede huset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway