Varden

Paco om fadesen: – Vi trener ikke på å spille ball til motstander­en

Den første halvtimen går ned i historiebø­kene som blant de svakeste i nyere tid. Paco hadde sitt å si om cup-exiten.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Nordre Falkum og Grenland stilte mannsterke opp på tribunen, men når det inviteres til fest har Odd en tendens til å bli igjen i garderoben i åpningen. Det skjedde også i Mjøndalen. Det endte til slutt 4–1 til «hjemmelage­t» Sandefjord. Paco og resten av gjengen måtte svare for seg, både til supportern­e og pressen etter kampen.

– Hva er det som skjer den første halvtimen?

– Ja, hva skjer? De spiller ballen i bakrom, vi prøver å sette offside, noe vi ikke burde gjøre i noen av situasjone­ne. Da er kampen egentlig litt over. Vi gjør elementaer­e forsvarsfe­il over hele fjøla.

– Hvor mye har det å si at dere starter med to stoppere som knapt har rukket å trene med hverandre?

– Det er ingen av stopperne som er involvert i disse offsidesit­uasjonene, så jeg vet ikke om det er riktig å sette det på at vi har to nye stoppere heller.

– De er kanskje ikke direkte involvert i alle situasjone­ne, men samspillet de to i mellom er vel heller ikke på topp?

– Vi gjør endringer ganske raskt der ja. På grunn av skader så har egentlig ingen av stopperne spilt saerlig mye med hverandre.

– Det ble 60 minutter på Steffen, burde han ha startet kampen sett i ettertid?

– Vi var vel usikre på om noen av stopperne klarte 90. Nå har vi litt tid til å spille noen treningska­mper, for å få gjengen i forsvaret mer samspilte, forklarer Paco.

– Hvor mye ansvar må du og teamet ta for dette?

– Det er jo mitt ansvar. Vi trener selvfølgel­ig ikke på å spille ballen til motstander­en alene med keeper, men det er noe som skjer når det er tellende kamp. Vi hadde en blackout de førte 25 minuttene, mens jeg synes vi er oss selv mellom her. Dette minner om kamper vi hadde i fjor vår, og det ansvaret ligger på meg.

– Hva har du å si til fansen som virkelig hadde manet til denne kampen med både fyring når dere dro fra Skien, og meget bra oppmøtte og lyd på stadion?

– Fansen var fantastisk, og det sa jeg til dem. De var Odds soleklart beste i dag.

Kampen

Fire minutter tok det før Dennis Gjengaar serverte Sandefjord-spissen Alexander Ruud Tveter i bakrommet, og han gjorde ingen feil alene med Wahlstedt. En skikkelig kalddusj med 1–0 til «hjemmelage­t» før vi hadde rukket å sette oss ned på plassene våre.

Odd burde svart 40 sekunder senere, men Espen Ruud satte et innlegg fra Midtskogen utenfor på blank kasse fra seks meter.

Like etter var det Sondre Solholm Johansen sin tur til å innta servitørro­llen. En håpløs ball i retning Diogo Tomas gikk rett i beina på Jakob Dunsby, som, heldigvis for Solholm, snublet ballen i klypene til Wahlstedt.

Vondt skulle likevel bli til verre. Forsvaret til Odd i åpningen av kampen var regelrett som ei låvedør, og Sandefjord fortsatte å unytte at Tomas slet i posisjoner­ingsspille­t. Dunsby lurte offsidelin­ja så til de grader etter 10 minutter, og denne gang gjorde han ingen feil alene mot Wahlstedt.

Mareritt

Ettermidda­gen i Mjøndalen ble bare verre og verre. Først trillet Al-Saed inn 3–0 etter at Ruud lot kanten glippe bak han, så var det igjen komishow i midtforsva­ret når Dunsby trillet inn sitt andre og 4–0 før det var spilt en halvtime.

Les Pacos tanker om fadesen lenger ned i saken.

Så ille var det at Paco måtte foreta seg noe. Etter 34 minutter kom katepin Hagen inn for Gjengaar, og Solo ble flyttet opp på midten. Et ganske tydelig tegn på at treneren bommet ekstremt på inngangen til kampen. Dette var for å stenge igjen, slik at det ikke skulle gå helt over stokk og stein, og det fungerte.

Bedring

Etter pause hevet Odd seg noe, men hangoveren satt fortsatt i. Flere spillere slet med enkle pasninger på 6–7 meter, og det var ingen som gikk foran.

Den første sjansen i omgangen kom til Odd etter 63 minutter, men headingen til Ingebrigts­en, etter et strøkent innlegg fra Wallem, snek seg utenfor målet til Keto.

Det var egentlig også mesteparte­n av beholdning for et meget tamt Odd-lag, men helt på tampen satte Wallem inn et trøstemål etter et herlig angrep regissert av Ingebrigts­en og Wallem.

 ?? FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ?? FRUSTRERT: Paco fant noen lyspunkter, men var generelt en frustrert mann etter søndagens kamp.
FOTO: TOR HENRIK STENSLAND FRUSTRERT: Paco fant noen lyspunkter, men var generelt en frustrert mann etter søndagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway