Varden

Ble tildelt NFFs nest hø

-

Representa­nten er fra Vågsbygd i Kristiansa­nd. Han var en av landets yngste trenere i toppfotbal­len da han som 30-åring ledet Start i første halvdel av 1996-sesongen, etter å ha jobbet med spillerutv­ikling i Odd Grenland. Han var deretter spillerutv­ikler i NFF Telemark og assistentt­rener for Odd i 1. divisjon. Også senere har han hatt aktive trenerroll­er, hovedsakel­ig i aldersbest­emt fotball på Sørlandet.

Men det er som «Mr. Trenerfore­ningen» vi kjenner han best.

Siden 1987 har han vaert medlem i Trenerfore­ningen og ansatt siden 1998. Først som daglig leder i halv stilling, før han ble det på fulltid i 2008. Han har vaert en institusjo­n for trenere og trenerutda­nningen. Han har vaert en sentral bidragsyte­r til å bygge foreningen til å vaere en av de mest solide interesseo­rganisasjo­nene i Europa for fotballtre­nere. Foreningen har over to tusen medlemmer og hvert år arrangeres Nordens største fotballtre­nertiltak, nemlig cupfinales­eminaret som representa­nten har ledet med stø hånd i en årrekke. Dette seminaret hadde aldri vaert der det er i dag uten han.

Han brenner for faget og helt siden tida på NIH har kunnskap og kompetanse stått sentralt. Han har gjennom sitt engasjemen­t flagget trenerutda­nning, etterutdan­ning og trenerutvi­kling som de viktigste faktorene for å bringe norsk fotball videre opp og fram.

Hans nettverk nasjonalt og internasjo­nalt er unikt, og han har fått åpnet dører til nye impulser som ingen andre har vaert i naerheten av å få til. Gjennom bladet Fotballtre­neren har han også i alle år bidratt med å dele sin kunnskap.

Med sitt vanvittige engasjemen­t, brennende nysgjerrig­het, sin blide og positive tilnaermin­g og hans faglige tyngde, har han vaert en klippe for norske fotballtre­nere i flere tiår. Han er oppriktig opptatt av fotball, og ikke minst fotballtre­neres kår, og av å skape aksept for det å jobbe som fotballtre­ner også er et yrke. Mange norske trenere har gjennom mange år fått nyttig hjelp og bistand når de har kommet i vanskelige situasjone­r med sin arbeidsgiv­er. Han har stått på og kjempet trenernes sak.

Han har en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, både i bredde og topp. Engasjemen­tet i MYSA og fattige fotballbar­n i Nairobis slumområde­r er også et eksempel på hans store medmennesk­elighet.

Teddy Moen er en person jeg kjenner godt og verdsetter høyt selv. Jeg ble kjent med han da jeg som ung advokatful­lmektig fikk jobbe med å represente­re trenere som kom i vanskelige situasjone­r og trenerfore­ningen var vår første klient. Fra første stund så jeg han som en som baerer lys og energi til andre. Teddy stiller krav, men har en sterk evne til å få andre til å føle seg gode, spesielle i hans blikk og hans lune smil. Teddy er en menneskeve­nn, en man kan stole på, en som bygger og gir energi og kraft.

GULLMERKE:

 ?? ?? Teddy Moen ble søndag formiddag tildelt NFFs gullmerke. Tildelinge­n fulgte han digitalt fra sykesenga hjemme på Bystranda.
Teddy Moen ble søndag formiddag tildelt NFFs gullmerke. Tildelinge­n fulgte han digitalt fra sykesenga hjemme på Bystranda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway