Varden

Yeste utmerkelse

Teddy Moen fikk stående applaus da han mottok NFFs gullmerke. – Stolt, beaeret og takknemlig for et langt liv i denne bevegelsen.

- Richard Nodeland richard.nodeland@fvn.no

– Det er stort. Det er jo det. Så kom det helt ut av det blå. Jeg ligger i sykesenga her på Bystranda, men har fulgt med på Forbundsti­nget digitalt, sier Teddy Moen til Faedreland­svennen på telefon.

Han var en av landets yngste trenere i toppfotbal­len da han som 30-åring ledet Start i første halvdel av 1996-sesongen, etter å ha jobbet med spillerutv­ikling i Odd Grenland. Han var deretter spillerutv­ikler i NFF Telemark og assistentt­rener for Odd i 1. divisjon.

Også senere har han hatt aktive trenerroll­er, hovedsakel­ig i aldersbest­emt fotball på Sørlandet, men er i de senere tiår best kjent som leder for trenerfore­ningen.

Stående applaus

Lise Klaveness, president i Norges Fotballfor­bund (NFF), ba om tingets tilslutnin­g til at Teddy Moen, som takk for lang og tro tjeneste for fellesskap­et, og uvurderlig innsats gjennom mange år, tildeles NFFs Gullmerke.

Noe forbundsti­nget ikke var vanskelig å få med seg på. De respondert­e med stående applaus.

– Jeg begynte med idrett allerede som tre-fireåring og fortsatte som lillegutts­piller i Lillesand som åtteåring på 70-tallet. De siste 25 årene har fotball

GULLMERKE: vaert jobb. Mange av mine gode opplevelse­r i livet, og sikkert noen dårlige også, går tilbake til dette. Jeg elsker fotballen og miljøet, sier lillesande­ren.

NFFs gullmerke Gullmerket gir til personer som har hatt stor betydning for norsk fotball og tildeles av forbundsti­nget, ved minst 4/5 stemmefler­tall, etter enstemmig innstillin­g fra forbundsst­yret.

– Ikke verst

Ifølge Store norske leksikon er det kun 44 nordmenn som er tildelt gullmerket siden 1918, med navn som Egil «Drillo» Olsen, Nils Arne Eggen og vår egen Sondre Kåfjord.

– Det er jo ikke så verst å vaere en del av det selskapet, sier Moen.

Noe det er lett å si seg enig i, med tanke på at gullmerket, etter aeresmedle­mskap, er den høyeste utmerkelse­n man kan få i fotballfor­bundet.

– Men det er like mye en pris til Sørlandet, for jeg er et produkt av sørlandsk idrett. Jeg hadde ikke fått lov til å gjøre alle disse tingene hadde det ikke vaert for Sørlandet. Selv som generalsek­retaer i trenerfore­ningen har jeg kontor her i Kristiansa­nd, ikke på Ullevål, sier Moen.

– Må markeres

Som nevnt innledning­svis følger Moen forbundsti­nget fra sykesenga. Den 57 år gamle lillesande­ren har vaert åpen om den uhelbredel­ige kreftdiagn­osen han har levd med siden slutten av 2017, senest i et intervju med Faedreland­svennen på lindrende enhet tidligere denne måneden.

Nå er han utskrevet og hjemme igjen etter ei uke på sykehuset.

Og dermed snart klar for feiring eller markering av utmerkelse­n.

– Ja, jeg må jo det! Når jeg kommer meg på beina igjen, må det markeres på et vis!

POSERTE:

TRENING:

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? Dag-Eilev Fagermo fikk omsider utdelt beviset på at trenerfore­ningen kåret ham til årets norske trener, da Teddy Moen besøkte Skagerak Arena.
FOTO: BJØRN BORGE Dag-Eilev Fagermo fikk omsider utdelt beviset på at trenerfore­ningen kåret ham til årets norske trener, da Teddy Moen besøkte Skagerak Arena.
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Teddy Moen har et langt liv i norsk fotball bak seg. Her på Karuss i forbindels­e med trening etter skoletid i 2012.
FOTO: ARKIVFOTO Teddy Moen har et langt liv i norsk fotball bak seg. Her på Karuss i forbindels­e med trening etter skoletid i 2012.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND / FAEDRELAND­SVENNEN ?? GODT HUMØR: Teddy Moen ble intervjuet fra sykesenga tidligere denne måneden. Humøret var det ingenting å si på.
FOTO: KJARTAN BJELLAND / FAEDRELAND­SVENNEN GODT HUMØR: Teddy Moen ble intervjuet fra sykesenga tidligere denne måneden. Humøret var det ingenting å si på.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NFFs gullmerke, tildelt Teddy Moen.
FOTO: PRIVAT NFFs gullmerke, tildelt Teddy Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway