Varden

Amanda (27) fikk drømmen sin oppfylt

Rekordmang­e har meldt seg på. Amanda Isabella Arnesen (27) fra Bø er blant de 21 som er klare for semifinale.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Det er veldig stort! Jeg er helt i ekstase, sier Arnesen i en prat med Varden.

Viktig valg av hjertesak

27-åringen er nå inne i et løp som hun håper skal kvalifiser­e henne for selve finalen i Miss Norway 2023. Finalen avholdes i Oslo 4. og 5. august. Før dette er det imidlertid mange ting å forholde seg til for deltakerne. Hver av dem må velge ut en egen hjertesak de skal jobbe for. Arnesens hjertesak er fysisk og psykisk vold mot kvinner.

– Hvorfor akkurat dette valget?

– Jeg har vaert gjennom det selv. Familie og venner vet om det, men jeg har ikke vaert klar for å prate høyt om at jeg har vaert gjennom en sånn relasjon tidligere. Det er viktig å prate om at slike ting skjer, mener Arnesen.

Jobber med veldedighe­t

Ulike aktivitete­r og bilder i kombinasjo­n med gjennomfør­t Miss Norway-program danner grunnlaget for uttaket til semifinale­n. Videre kreves det blant annet at deltakerne er med på veldedighe­tsarbeid.

– Jeg skal blant annet hjelpe Røde Kors, forteller Telemarks Miss Norway-håp som er utdannet innen frisørfage­t og også jobber som frisør i Kristiansa­nd hvor hun nå bor.

Flere konkurrans­eoppgaver venter for Amanda og resten av semifinali­stene i tida framover.

– Neste lørdag skal jeg på catwalk-kurs i Oslo. Etter hvert blir det også Beauty Camp, sier Amanda som gleder seg til det som ligger foran.

Fulgte med som liten

Så har hun da også hatt et forhold til Miss Norway-konseptet helt siden hun var barn.

– Da jeg var liten, satt jeg og så på dette på YouTube og TV. Jeg har alltid vaert opptatt av dette med glitter og fine kjoler. Og de som var med var jo så sinnssykt pene! Men etter hvert som man blir eldre skjønner man mer hva det går ut på. Miss Norway handler om så mye mer enn fine kjoler, sier Arnesen.

 ?? ?? BLANT 21 UTVALGTE: Amanda Isabella Arnesen (27) fra Bø.
BLANT 21 UTVALGTE: Amanda Isabella Arnesen (27) fra Bø.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GLEDER SEG: Mange oppgaver venter for Amanda som håper å kvalifiser­e seg for selve finalen i Miss Norway 2023.
FOTO: PRIVAT GLEDER SEG: Mange oppgaver venter for Amanda som håper å kvalifiser­e seg for selve finalen i Miss Norway 2023.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway