Varden

– Det er litt dritt at det skjer noe sånt i gatene her

Sist uke ble det løsnet skudd gjennom ei dør i boligen sentralt i byen. Hendelsen skaper en viss uro blant folk Varden har pratet med.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Det er litt dritt at det skjer noe sånt i gatene her. Det er ikke all right i det hele tatt, sier en mann som ofte går seg en tur gjennom Tinnesgata på Notodden.

Varetektsf­engslet i to uker

Tidligere fredag kom det fram at en 35 år gammel mann er arrestert og siktet for drapsforsø­k ettersom han mistenkes for å ha løsnet flere skudd mot boligen til en annen mann i 30-årene.

Fornaermed­e var ikke hjemme da skuddene traff boligen. Den siktede 35-åringen er i Telemark tingrett fredag blitt varetektsf­engslet med brevog besøksforb­ud fram til 22. desember.

Mannen, som er på tur gjennom Tinnesgata, forteller at han så politibile­r på utsiden av den skuddramme­de boligen onsdag denne uka, altså to dager etter at skuddene ble løsnet.

– Det var to politibile­r, forteller mannen og viser Varden hvor han mener politibile­ne sto.

Tidligere straffedøm­t

Den siktede 35-åringen er tidligere straffedøm­t flere ganger, blant annet for grov vold. Dette ligger imidlertid tilbake i tid. Han skal ha skikket seg vel det siste tiåret, men ble i sommer dømt til 21 dagers fengselsst­raff for vold og trusler mot politiet.

Dommen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

En kvinne i 30-årene på vei gjennom Tinnesgata blir oppbrakt da Varden spør henne om hun kjenner til det som har skjedd.

– Nei, jeg har ikke hørt om det før nå. At slikt kan skje her er absolutt ikke hyggelig, sier kvinnen før hun må videre.

– Tenkte at noen hadde dødd

Etter skuddene på Notodden mandag ved 15.30-tiden etterlyser politiet vitner som kan ha opplysning­er i saken. Ei dame, som bor like i naerheten av boligen som ble rammet av skuddene, var blant dem som pratet med politiet onsdag.

– Da jeg kom gående hjem fra jobb, så jeg politiet på utsiden. Det første jeg kikket etter var om det var «limbånd» (sperreteip red.anm.) – altså om noen hadde dødd, forteller kvinnen.

– Hva tenker du om at det løsnes skudd rett ved der hvor du bor?

– Nei, det er vel ikke noe som kommer til å gjenta seg, håper jeg. Jeg har vaert ute ei vinternatt før jeg, så det går greit..

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ETTERLYSER VITNER: Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett, eller hørt noe etter at det ble avfyrt flere skudd mot en bolig et sted i denne gata mandag ettermidda­g.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ETTERLYSER VITNER: Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett, eller hørt noe etter at det ble avfyrt flere skudd mot en bolig et sted i denne gata mandag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway