Varden

Vil ansette flere

Rådgivning­s- og revisjonss­elskapet BDO merker økt bruk av rødt blekk det siste året, men tror det blir lysere tider snart.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

– Det er vanskelig å spå i krystallku­la, men... Vi erfarer at flere deler av naeringsli­vet har det vondt nå, og får det vondt en stund inn i nytt år, men jeg tror vi vil kunne se fram mot lysere tider allerede om ett års tid.

– Tøft for mange

– Vi bør bruke tiden godt, for det er viktig å forberede oss på bedre tider, sier Geir Bjarne Sørensen og Hugo Stensrød Pedersen regnskap- og revisjonss­elskapet BDO.

Vi møtte regionlede­r Geir og marked- og kommunikas­jonssjef Hugo i BDO-kontorene på Nenset onsdag, kvelden før sentralban­ksjef Ida Wolden Bache helte iskaldt vann i årene til alle som håpte rentetaket var nådd nå før jul.

– Dette er tøft for mange. Noen bransjer merker økte kostnader og usikkerhet mer enn andre, spesielt for bygg og anlegg, eiendom og bilbransje­n. Bygg og anlegg er på mange måter motoren i økonomien, det er stort utvalg leverandør­er fra mange bransjer involvert i prosjekten­e, og nedgang her rammer bredt sier Geir.

Likevel mener han det er mye som gir grunn til optimisme og fremtidstr­o for Grenland.

– Mye på gang

– Vi må vaere i posisjon når rentene stabiliser­er på et noe lavere nivå og kjøpekraft­en øker. Det er mye på gang i Grenland og vi har stor tro på de positive ringvirkni­ngene som vil komme med en Google-etablering i Skien, det er spennende det som skjer ved Frier Vest og på Herøya. Arbeidspla­ssene vil komme, men da er det viktig at vi også har klart å skape bolyst og attraktive by- og boområder lokalt. Alle deler av naeringsli­vet trenger tilgang på kompetanse, og vi må gjøre det attraktivt for unge kvinner og menn å flytte til Grenland. Generasjon­ene som kommer vil bo og bruke byområder på en annen måte, i vårt område får de veldig mye for pengene.

Neste uke deltar Hugo i arrangemen­tet «Hjem til jul» i Porsgrunn, der mange har meldt sin interesse for å se hva hjemfylket kan tilby.

– Vi må kunne tilby interessan­te jobber, slår Hugo fast, og legger til at rådgivning­s- og revisjonss­elskapet BDO nå går i spissen.

Vil ansette flere

BDO er et internasjo­nalt selskap, med kontorer i over hundre land. I Norge er det rundt 60 kontorer og har hatt kontor i vårt område i mange år.

– Vi har hatt en stor vekst i BDO de siste årene. For tre år siden omsatte vi i BDO Telemark for litt over 50 millioner kroner og hadde 33 ansatte. I år er det 44 ansatte og vi sikter mot en omsetning på naermere 90 millioner.

Veksten stanser ikke der, skal vi tro ledelsen i BDO.

I dag er det 22 personer som jobber i revisjon og 18 med regnskapsr­ådgivning og systemer. Fire personer jobber med programmer­ing og systeminte­grasjoner mot fagsysteme­r.

– Vi ser at det er økt interesse for den kompetanse­n vi tilbyr. På grunn av regulatori­ske krav og at naeringsli­vet ser forretning­smessige muligheter, opplever vi økt etterspørs­el etter rådgivning om digitale løsninger og ikke minst knyttet til økt behov for å dokumenter­e baerekraft-aspektet ved bedriftene. Baerekraft er tjenesteom­råde som BDO vil satse mye på fremover.

I Telemark er BDO i dag lokalisert i Skien, Kragerø og Kviteseid.

– Vi ønsker å ansette flere de kommende årene, og ser for oss å øke staben til rundt 60 ansatte, sier Hugo. Nå søker vi også nå nye lokaler som skal matche disse vekstambis­jonene.

I dag er snittalder­en i bedriften rundt 35 år, som gjør at det er en attraktiv bedrift for innflytter­e til regionen.

– Det er litt spesielt at vi etterlyser en kompetanse, som økonomi og data, og at vi ikke har utdannings­muligheter for det lokalt. Det gjør at vi enten må lokke nye mennesker til Telemark eller hente noen hjem. Derfor er vi avhengig av den positive utviklinge­n vi mener å kunne se for Telemark i årene som kommer, sier Geir Bjarne Sørensen og Hugo Stensrød Pedersen.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? ANSETTER: Geir Bjarne Sørensen og Hugo Stensrød Pedersen regnskap- og revisjonss­elskapet BDO vil utvide i årene som kommer.
FOTO: SINDRE OMENÅS ANSETTER: Geir Bjarne Sørensen og Hugo Stensrød Pedersen regnskap- og revisjonss­elskapet BDO vil utvide i årene som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway