Varden

Pastoren snakket ut: – Et lite helvete på jord

Pastoren snakket ut om «et lite helvete på jord på Herøya,» da han dundret løs i bypakke-debatten i Porsgrunn bystyre.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Gordon Kleppe er til vanlig pastor i misjonskir­ka på Herøya. Han ble den reneste svovelpred­ikanten da han snakket om økt biltrafikk, dersom ikke ny bypakke blir vedtatt. Samtidig ba han om tilgivelse for kraftsalve­ne.

– På Herøya lyser Misjonskir­ken lang vei med lys på kirke og juletre og gjerde rundt. Vakkert er det blitt! For å vaere litt poetisk så ønsker jeg«god jul, julefred og himmel på jord», sa han.

Kleppe snakket med såpass kraftig utestemme at han ikke hadde behov for mikrofon.

Angrep posisjonen

Han gikk til angrep på det politiske flertallet som vil ha 15 kroner som maksimal sats i bommene, noe som vil føre til enda mer trafikk på Herøya.

Han fortsatte:

– Kanskje tråkker jeg noen på taerne med det jeg nå skal si. Da håper jeg på tilgivelse og forståelse for at saken vekker følelser i meg. For i dag må jeg bruke et annet poetisk ord og uttrykk. Jeg liker det ikke, for mye annet er verre enn det jeg skal si, som for eksempel krigen i Midtøsten og i Ukraina, og fattigdom i kommune, by og land. Men for at vi skal våkne vil jeg bruke følgende kraftuttry­kk: Vi får ikke «himmel på jord» med dagens Posisjon. Vi får «et lite helvete på jord» på Herøya og flere andre steder i kommunen vår.

Diesel og støv

Pastor Kleppe slo fast at lufta på Herøya ikke er fylt av røkelse og juletoner, men derimot av diesel, bensinduns­t og svevestøv

– Jeg drømmer om en samlet bydel, ikke delt av en «Berlinmur» av biler som i dag.

Han ga også et spark til partiene som sørget for å droppe satsingen på ny riksvei 36.

– Når Ap og Frp sa nei til Statens vegvesen ønske om å utrede alternativ­e løsninger på RV36, ble vi tatt ut av NTP, til resten av fylkets politikere store fortvilels­e, isaer AP i Skien, poengterte han.

Trond Ingebretse­n (Ap) ville ikke kommentere Kleppes innlegg, bortsett fra at «det var i ufint og inneholdt mye feil.»

Da gikk Kjersti Myro (MDG) på talerstole­n og ba Ingebretse­n avstå fra personangr­ep.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HELVETE: Det var ikke himmel, men helvete på jord som var hovedinnho­ldet i Gordons Kleppes preken. Her er han fotografer­t midt i spetakkele­t.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HELVETE: Det var ikke himmel, men helvete på jord som var hovedinnho­ldet i Gordons Kleppes preken. Her er han fotografer­t midt i spetakkele­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway