Varden

Butikksjef­en: – De er min ekstra familie

Butikksjef­en har hatt en tung høst, men de ansatte hyller innsatsen og pågangsmot­et hennes.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

– Hvis jeg noen gang får anledning til å bli butikksjef eller ha en tilsvarend­e jobb, så skal jeg bli akkurat som Turid. Hun er et forbilde, og tar alltid vare på folk, møter deg med et smil og tar seg tid til å prate, sier ÅseKristin­e Bjørnstad.

– Gir alle en sjanse

Hun står midt i butikken Dressmann XL på Herkules og smiler til sjefen sin, Turid Haugvik.

Butikksjef­en selv tørker tårene og er rørt over de fine ordene.

– Jobben er en friplass for meg. Her kan vi prate, grine og le sammen. Jeg er heldig som jobber sammen med så fine folk, sier Haugvik.

Hun skryter sine ansatte opp i skyene, og man skulle nesten tro det var hun som hadde nominert dem til Vardens Julehjerte­r, men det er omvendt.

– Hun tar oss alle imot med åpne armer. Uansett hvor sliten hun er, møter hun deg alltid med et smil. Hun gir alle en sjanse, og dømmer ingen ved første blikk, er noe av begrunnels­en til de ansatte ved Dressmann XL.

De siste månedene har vaert tøffe for Haugvik og familien, som nylig mistet et naert og kjaert familiemed­lem.

Døde av kreft

– Datteren min mistet samboeren sin for få uker siden. Han var bare 26 år og døde av kreft. Det har vaert og er noen tunge stunder, sier Haugvik.

Datteren heter Rebecca Haugvik og har gått i morens fotspor. Hun er butikksjef for Carlings på Herkules og er glad hun har en jobb hun elsker. Det gjør sorgen litt lettere å baere.

– Jobben er en friplass, og det er godt å komme hit og tenke på noe annet. Også har jeg mamma i naerheten, og hun er verdens beste, sier hun.

En stor gjeng hadde samlet seg for å overraske Haugvik med Vardens Julehjerte­r.

Både foreldre, svigermor, søster, begge døtrene og ansatte dukket opp for å få med seg begivenhet­en, som attpåtil var på en fredag. Det passet bra for gjengen på Dressmann.

– Vi har obligatori­sk kakefredag, så dette passer veldig bra. Vi er glade i å kose oss og har i grunn ofte kake på en mandag eller onsdag også, sier hun.

 ?? ALLE FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? TAR VARE PÅ HVERANDRE: Turid Haugvik (fra venstre) sammen med datteren Rebecca Haugvik og kollega Åse-Kristine Bjørnstad.
ALLE FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN TAR VARE PÅ HVERANDRE: Turid Haugvik (fra venstre) sammen med datteren Rebecca Haugvik og kollega Åse-Kristine Bjørnstad.
 ?? ??
 ?? ?? HYLLER SJEFEN: Arbeidsmil­jøet er godt hos de ansatte hos Dressmann XL på Herkules. Fra venstre Åse-Kristine Bjørnstad, Turid Haugvik, Lisbeth Abelset og Heidi Tangen.
HYLLER SJEFEN: Arbeidsmil­jøet er godt hos de ansatte hos Dressmann XL på Herkules. Fra venstre Åse-Kristine Bjørnstad, Turid Haugvik, Lisbeth Abelset og Heidi Tangen.
 ?? ?? RØRT: Turid Haugvik ble rørt.
RØRT: Turid Haugvik ble rørt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway