Varden

Overrasker med valget: – Mamma ble litt satt ut

Dennis Gjengaar har tatt seg en velfortjen­t ferie etter å ha vaert den Odd-spilleren som har spilt nest flest kamper denne sesongen. Likevel blir det ikke en stille og rolig jul i Horten.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Varden ringer kantspille­ren dagen før avreise. Til nå har ferien kun bestått av å ligge på sofaen.

– Det har vaert fryktelig stille og rolig til nå. Endelig litt ferie, da må man få slappet ordentlig av, smiler han.

Til tross for at han liker å ta det med ro, skal han lørdag begi seg ut på et ordentlig eventyr. Han skal nemlig feire jul med Leonard Owusu og hans familie i Accra.

– Jeg og Lenny har blitt veldig gode venner, og han har hele tiden snakket om hvor kult det hadde vaert om jeg feiret jul der nede. Han fortalte så mange historier, og beskrev det som så bra at jeg bare måtte hive meg på, ler han.

Varmegrade­r

Fra 10 kuldegrade­r drar han nå til hovedstade­n i Ghana, hvor det i skrivende stund har bikket godt over 30 varmegrade­r.

– Varmen er jo en ting, men det er også alle tradisjone­ne og det som hører med. Så blir det fint å treffe familien hans også. Jeg vet ikke helt hvem som skal vaere der, men det er i alle fall moren hans, og tre søsken. Det blir en helt ny opplevelse, og det skal bli kult å se hvordan de feirer jul der. Han har lovet meg dans og moro hver eneste kveld, så får vi se, forklarer 19-åringen.

Selve reisen tar rundt ti timer, og Gjengaar blir vekk i to uker. Avgjørelse­n var ikke like populaer hjemme i Horten.

– De synes jo det er kult at jeg skal få oppleve det, men mamma var ikke veldig fornøyd med at minstemann ikke skulle vaere med på julefeirin­gen for første gang. Hun ble litt satt ut, men hun forstår jo at det kommer til å bli en kul greie for meg, forklarer han.

Overtale?

Leonard Owusu er Odd-spiller ut året, men med ferie til 10. januar er han i praksis ferdig, for nå.

– Du skal ned dit for å overtale han til å bli i Odd, antar jeg?

– Haha, nei, det får han finne ut av selv. Vi skal forhåpentl­igvis ikke snakke et eneste ord fotball, svarer han.

L. Owusu og Gjengaar er ikke de to eneste Odd-spillerne som skal feire jul i Ghana. Det skal også Solomon Owusu, Leon Hien og Zakaria Mugeese.

– Det er vel ikke helt umulig at vi kommer til å møte på Solo og Leon, men det blir verre med «Zak», han skal vaere lenger nord, mens vi er helt sør, forklarer Gjengaar avslutning­svis.

Sportssjef Morten Rønningen ler på spørsmål om Odd har sendt ned et halvt lag for å overtale «Lenny» til å bli i Odd.

– Naturligvi­s. Vi har sendt våre beste menn, spøker han og fortsetter:

– Nei da, det er faktisk ikke noe nytt å melde om. Vi er helt åpne på at vi ønsker og håper på at han er Odd-spiller også neste sesong.

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB ?? GHANA: Dennis Gjengaar overrasker stort med destinasjo­nen for årets julefeirin­g.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB GHANA: Dennis Gjengaar overrasker stort med destinasjo­nen for årets julefeirin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway