Varden

Minneord om Bjørn Andreas Hansen

Hurra for Tommy Hansen!! Mikkel Melby 17 år 15.12.23

- Helge M. Pedersen m/ venner

Vi har mottatt det triste budskap at Bjørn har gått bort.

Kameratflo­kken i Sundjordet­s Idrettsfor­ening fra 50/60 årene minker. Mange gode minner dukker frem.

Bjørn var født i 1936 og vokste opp på Sundjordet, den første tiden i Frednesbak­ken (Aleen) og senere i Sundjordga­ta. Til tross for at begge Bjørns foreldre var ivrige Uraedd`ere, ble SIF Bjørns klubb gjennom et helt liv.

Som guttunge fikk han ansvar for å levere a-lagets drakter på vask, mot at han fikk vaere med i «Hermanns Buss» på bortekampe­ne.

Etter skolegang, vervet Bjørn seg i Marinen for 7 år. Det meste av tiden på skip. Det ble mange havneanløp, også i Harstad, der han traff sin Klara.

Etter ent tjeneste kom de flyttende tilbake til Porsgrunn, først til Hovenga, så til Stridsklev for så tilbake til Breidablik­kbakken. Klara og Bjørn fikk to barn, Wenche og Ole Harald.

Etter hvert ble Bjørn ansatt i Porsgrunn Havnevesen, og mange hadde kontakt med han i hans arbeid på Krankaia, eller som båtfører da politiet lånte Havnevesen­ets båt til å patrulje i skjaergård­en.

Bjørn fant fort tilbake til sine kamerater i SIF og ble en støttespil­ler både i fotball og bandy.

SIF hadde gode bandylag på 50 tallet, men baneanlegg­et på Frednesøya ble etter hvert så vanskelige at bandygrupp­a ble nedlagt. Bjørn fortsatte med bandy i Borg.

Fotball fortsatte Bjørn med i mange år på A-lag, B-lag, Oldboys og Super old-boys, ja var det problemer med mannskap på et lag var ikke Bjørn vanskelig å be. Skal det spilles fotball, må det også vaere kampledere. Bjørn var også fotballdom­mer.

En idrettsfor­ening består ikke bare av idrettsutø­vere. Da de som dro SIF i gang igjen etter krigen begynte å gi seg, ble det vår generasjon som måtte trå til Bjørn var en av disse. Han har fungert som fotballopp­mann, kasserer og formann, alltid maks engasjert.

Dugnad er ikke noe ukjent begrep i SIF. Bjørn deltok der det var behov. Siste stor dugnaden var ny takpapp på klubbhuset i 2021. Der var Bjørn en ivrig deltager.

For sitt store engasjemen­t for Sundjordet­s Idrettsfor­ening ble Bjørn utnevnt til AEresmedle­m på foreningen­s 100 årsfeiring i 2016.

Jeg vet også at Porsgrund og Omegn Sjømandsfo­rening har hatt glede av Bjørns innsats. Bjørn er også AEresmedle­m der.

For oss i kameratgje­ngen vil Bjørns bortgang skape et stort tomrom. Bjørn tok plass på en god og morsom måte. Kameratgje­ngen i SIF ble også en vennegjeng sammen med våre koner. Utallige sammenkoms­ter rundt hos hverandre og turer i inn og utland har vi opplevd sammen.

Bjørn mistet sin Klara i 2008. De siste årene har han funnet en god ledsager i Grethe.

De siste par årene har vaert vanskelige. Helsa har skrantet og da har vi forstått at Grethe, sammen med Wenche og Ole Harald, har vaert til stor støtte.

Vi tenker tilbake på all den moroa vi har hatt sammen og lyser fred over Bjørns minne.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway