Varden

Mobil i bil og yrende dyrelivet på norske riksveier

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Politiet er hissige etter å slå ned på mobilmisbr­uk i bil. Sjåfører som surfer (engelsk for å stå på seilbrett!) på intetnett eller telefonisk ber kona sette over potetene risikerer heldigvis å bli noen tusenlappe­r fattigere. Varden meldte om en bilist som politiet mener de tok på fersken, men bilisten hevdet at han bare skulle kvitte seg med en fersken. Saken hadde ikke vaert like underholde­nde hvis det var en epleskrott han skulle kvitte seg med. På den tredje siden kan ikke politiet ta hensyn til slike ordspill når de bøtelegger.

Det er en god del andre greier som fortsatt er lov under bilkjøring. Mye av vitsen med å sette seg bak rattet er jo muligheten til å spille musikk helt i fred. Noen av oss har fortsatt CD-spiller i bilen og risikerer ikke bot hvis vi bytter ut Oasis med Bjøro Håland i det vi suser av gårde. Det er også lov å fyre opp en pipe eller sigar, for den som skulle ha lyst på det. Dette er visstnok ikke forstyrren­de nok for bilkjøring­en. Tidligere var jo både askebeger og sigaretten­ner standard i bilene. Muligens er det sånn fortsatt. Hva vet vel jeg som kjører rundt i en gammel bil? Egnede steder til å legge fra seg restene av halvspist fersken var det verre med også før i tiden. I dag kan en altså ikke spise fersken i fred, men kan drive med en god del andre sysler som gjør at du ikke helt får med seg det som skjer i så vel sidespeile­t som i motgående kjørebane.

Det er ellers verdt å merke seg at alle som kjører i grøfta, forteller at det slett ikke skyldes at de fiklet med telefonen. Derimot måtte de svinge unna for en hare, kanin, rådyr, elg eller skilpadde.

Eventuelt en overmodig skjaere. Det er altså et yrende dyreliv på norske riks- og fylkesvege­r.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway