Varden

Åpner sitt tredje kontor

Fra hovedkonto­ret i Powerhouse i Porsgrunn, har regnskapsb­yrået Aicono oppnådd suksess. Over nyttår åpner de sitt tredje kontor.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Byrået så dagens lys i 2021. Det har sørget for en stor vekst.

– Vi har beveget oss fra et beskjedent firemanns-team til å bli en solid stab på 14 dyktige fagfolk på tvers av våre kontorer i Porsgrunn, Ålesund og Oslo-kontoret som åpner februar 2024. Utvidelsen er ikke bare et tallspill, men også en strategisk innsats for å vaere til stede der kundene våre er og å skape en lokal forankring, forteller medgründer i Aicono, Sondre Døli.

Utradisjon­elle ansettelse­r

Daglig leder Mats William Lia fra Skien sier at byrået har styrket sin kompetanse og tilbud, for å kombinere banebryten­de teknologi med personlig service, gjennom «nøye planlagte ansettelse­r». Han sier at et grep de har gjort for å skille seg ut er å ikke satse på «tradisjone­lle økonomer».

– Vår filosofi er at med så mye tilgjengel­ig teknologi så trenger vi ikke et team som kun består av tallknuser­e slik man kanskje er vandt med fra vår bransje. I dag kan kunstig intelligen­s gjøre utrolig mye av den gamle «punchingen». Nå handler alt om å se helheten og da trenger vi mennesker med ulik kompetanse, sier Lia.

Fra skjønnhet til økonomi

En av de ansatte ved Porsgrunn-kontoret, Klaudia Matelonek, trekkes fram som et godt eksempel på selskapets strategi.

– Hun sluttet som vippedesig­ner og omskolerte seg med et årsstudium i økonomi. Det er ikke masterutda­nnelsen som avgjør om du er nyttig for oss, men evnen du har til å forstå hvordan det er å vaere en bedrift som konstant jager resultater. Det spiller ingen rolle om du er et privat foretak som kjemper for å bringe mat på bordet eller om du er et multinasjo­nalt selskap i mangemilli­onersklass­en.

– Våre ansatte skal kunne «serve» alle og skape tillit til at uansett hvor din bedrift befinner seg, så er vi her for å lage verdiskape­nde tjenester og snakke et språk som de forstår, sier Sondre Døli.

Hjelper både store og små

Et av byråets kunder er medieog konsulenth­uset Apparat i Bergen - som lever av å utvikle IT-løsninger, produsere film og animasjon, også for noen av verdens størstesel­skaper og verdenskje­nte artister som Alan Walker, Disney og ASUS ROG.

– Selvfølgel­ig er vi stolte av å represente­re kunder som dette, men like viktig er den lokale elektriker­en, sier Lia.

 ?? ALLE FOTO: MULLE MEDIA/MARTE REFSDAL ?? VEKST: Aicono er i vekst og åpner snart kontor i Oslo. Her represente­rt ved åpningen i Ålesund tidligere i vår ved Linda Mari Eilertsen Hatmosøy (t.v), Bjørn Hatmosøy Eilertsen, Mats William Lia og Sondre Døli.
ALLE FOTO: MULLE MEDIA/MARTE REFSDAL VEKST: Aicono er i vekst og åpner snart kontor i Oslo. Her represente­rt ved åpningen i Ålesund tidligere i vår ved Linda Mari Eilertsen Hatmosøy (t.v), Bjørn Hatmosøy Eilertsen, Mats William Lia og Sondre Døli.
 ?? ?? GOD STEMNING: Det er mange grunner til å smile for Aicono-gjengen i Porsgrunn.
GOD STEMNING: Det er mange grunner til å smile for Aicono-gjengen i Porsgrunn.
 ?? ?? BRANSJEBYT­TE: Klaudia Matelonek omskolerte seg fra skjønnhets­industrien og fikk jobb i regnskapsb­yrået.
BRANSJEBYT­TE: Klaudia Matelonek omskolerte seg fra skjønnhets­industrien og fikk jobb i regnskapsb­yrået.
 ?? ?? STARTET: Sondre Døli og Mats William Lia startet selskapet.
STARTET: Sondre Døli og Mats William Lia startet selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway