Varden

Fikk høre at han var blitt – Morsomt å bli sammenl

Ser du hvem lokalpolit­ikeren kan minne om i klesveien?

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Det er lovende å se at de unge generasjon­ene fremdeles er godt kjent med klassisk nordisk film, konstatere­r laerer i Nome og lokalpolit­iker i MidtTelema­rk, Chase Alexander Jordal (31), i et innlegg på sin Facebook-profil.

Måtte finne det ut

Bakgrunnen er det som skjedde da Jordal nylig møtte på jobb i kanalkommu­nen slik han bruker å gjøre. En av Jordals elever hadde nemlig merket seg noe saeregent ved laereren sin.

– Da jeg kom til skolen i dag så fortalte en elev meg at jeg var blitt «kjendis på TikTok». Dette forskrekke­t meg selvfølgel­ig, da jeg forsøker å holde meg unna apper med tilknytnin­g til kinesisk E-tjeneste, skriver Jordal på sin åpne Facebook-profil.

Varden har fått tillatelse til å gjengi innholdet i meldingen og det at Jordal raskt fant ut å måtte undersøke hvordan han plutselig kunne skille seg ut i det omfattende sosiale nettverket.

Han fant forklaring­en ganske så raskt.

Meldinger i kommentarf­eltet Tidligere i desember ble nemlig Jordal intervjuet i podkasten Wolfgang Wee Uncut. Dette skjedde etter at den innvandret­e midt-telemarkin­gen – som er født i Bergen og oppvokst i USA – hadde skrevet et innlegg i nettstedet Subjekt. I innlegget framholder Jordal at media, som skriver om de som velger frivillig barnløshet, bidrar til en livsfiendt­lig kultur.

Da så Jordal saumfarte kommentarf­eltet til Wolfgang Wee Uncut-podkasten, registrert­e han noe morsomt, slik han formidler det selv – nemlig at flere sammenlikn­et ham med filmskikke­lsen kriminalbe­tjent Hermansen fra de populaere filmene om Olsenbande­n.

– Det var artig å se. Så skal jeg fortsette å hente klesinspir­asjon fra betjenten, skriver Jordal på Facebook.

Har sett alt av Egon & co.

Overfor Varden understrek­er Jordal én ting med tanke på sammenlikn­ingen med den kjente filmkarakt­eren.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? Her poserer kriminalbe­tjent Hermansen i Sverre Wilbergs skikkelse i filmen «Olsenbande­n møter Kongen & Knekten» fra 1974.
Chase Alexander Jordal har også fått med seg hele Olsenbande­n-filmkatalo­gen.
Chase Alexander Jordals bekledning i podkasten Wolfgang Wee Uncut har ikke gått upåaktet hen.
DEFINERT STIL: Her er Chase Alexander Jordal (i midten) foreviget sammen med andre lokalpolit­ikere i Midt-Telemark und
FOTO: SKJERMDUMP Her poserer kriminalbe­tjent Hermansen i Sverre Wilbergs skikkelse i filmen «Olsenbande­n møter Kongen & Knekten» fra 1974. Chase Alexander Jordal har også fått med seg hele Olsenbande­n-filmkatalo­gen. Chase Alexander Jordals bekledning i podkasten Wolfgang Wee Uncut har ikke gått upåaktet hen. DEFINERT STIL: Her er Chase Alexander Jordal (i midten) foreviget sammen med andre lokalpolit­ikere i Midt-Telemark und
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? LOKALPOLIT­IKER OG LAERER:
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT LOKALPOLIT­IKER OG LAERER:
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? KJENDIS:
FOTO: SKJERMDUMP KJENDIS:
 ?? ?? ORIGINALEN:
ORIGINALEN:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway