Varden

Lykke for Grohs: – En drømmejobb!

Etter interne omstruktur­eringer kan Fredrik Grohs endelig gjøre det han liker aller best. Nå skal han, sammen med resten av teamet, løfte Pors til nye høyder.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Da Pors utlyste at de søkte etter en ny daglig leder var det mange som satt kaffen i halsen. Den rollen har Fredrik Grohs hatt de siste årene, men han var raskt ute med å forklare at han går inn i en annerledes rolle i klubben. Nå er han sportslig leder for seniorgrup­pa, som betyr at han kan jobbe med spillerlog­istikk, og alt rundt A-laget, nesten på fulltid.

- Det er en satsning fra hele klubben det her. Vi utvider med en ekstra stilling, noe som gjør at Gert (Willumsen) tar over mye av det administra­tive, slik at jeg mer eller mindre kan ha hundre prosent fokus på sport, sier han.

Både Fredrik og broren Anders (sportslig leder ungdom) har vaert i Pors i 2021, før det hadde de hatt lederansva­r for det sportslige, og for ungdomsavd­eling i Baekkelage­t. Tidligere har Fredrik måtte kombinere arbeidet sitt, men nå er det fullt fokus på sport.

- Det er drømmejobb­en. Jeg har jobbet i forskjelli­ge roller i fotballklu­bber siden FK Grenland i 2012, og målet har hele tiden vaert å jobbe hundre prosent med sport. Det naermer seg, og jeg har store ambisjoner med det. Pors nå er et strålende sted å vaere for meg på dette tidspunkte­t, smiler han.

Varm printer

I vinter har den ene spilleren etter den andre forlenget kontrakten­e sine med Pors, det til tross for at opprykket glapp.

- Det er et veldig godt tegn at den maskinen der har gått varm i vinter ja. Jeg har sagt det til alle i gruppa, styrken vår har vaert at alle drar i samme retning. Derfor har det ikke vaert behov for å gjøre store utskiftnin­ger. Vi var jo veldig naere, og derfor har vi prioritert å forlenge med kjernen i gruppa. Det er vi stort sett i mål med.

Samtlige som var ønsket med videre har signert allerede, med unntak av Stefan Mladenovic og Adam Pytel. Det er heller ikke sikkert hva som skjer med Kachi, som er tilbake etter et opphold på Faerøyene. I tillegg har de annonsert to signeringe­r. To av de beste fra 4. divisjon skal spille i Pors nesten sesong, nemlig Viktor Namløs og Pål Røsvik.

- Litt friskt blod trenger vi jo alltid. Jeg tenker at Pors skal vaere for Grenland, vi skal vaere bygget opp av lokale gutter. Vi har hatt god dialog både med Uraedd og Eidanger nå i forbindels­e med signeringe­ne av Viktor og Røssa. Vi må ha et opplegg hos oss som gjør det naturlig for de beste i lokalfotba­llen å gå til oss, sier Grohs.

Ved å signere lokale spillere håper de på et økt engasjemen­t.

- Det er klart at det gjør jo noe med tilhørighe­ten til folk. Etter at vi hentet Garstad-brødrene (Tobias og Dennis) har plutselig hele A-laget til Hei, og flere folk fra Heistad, begynt å dra på hjemmekamp­ene våre. Lokale gutter betyr enormt mye, utdyper han.

Forsiktige

De aller fleste er nok enige om at dersom Porsgrunn skal lykkes som en fotballby, må lagene dra sammen. Det betyr også at de blå fra Vessia må passe seg.

- Alle kan jo ikke spille i Pors, så der må vi trå varsomt. Vi må vaere flinke på å gi tilbake. Kanskje vaere enda tidligere ute med å finne løsninger for spillere som kanskje ikke når helt opp hos oss, forklarer den sportslige lederen.

For to uker siden ble terminlist­a og avdelingso­ppsettet for neste års 3. divisjon presentert. Pors havnet i avdeling to, med lag fra Vestfold, Sørlandet, Rogaland og Telemark.

- Økonomisk er det en tøffere avdeling, det er det ingen tvil om. Vi har stort sett gått i null med reisestøtt­en fra NFF, men det blir større utgifter i år med seks turer til Rogaland. Vi holder det nede så mye som mulig, og det blir reise tur/retur til kampene i Stavanger med buss, ikke noe overnattin­g. Bare det i seg selv er en utfordring for spillerne. Bussen alene koster vel rundt 20 000, forklarer han.

Sportslig derimot, kan det bli et veldig fint år for Pors. Vidar er den desidert største utfordrere­n, men Grohs vil ikke spekulere for mye enda.

 ?? ?? SPENT: Fredrik Grohs gleder seg til alvoret er i gang igjen.
SPENT: Fredrik Grohs gleder seg til alvoret er i gang igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway