Varden

Hvorfor får ikke «Ola (83)» betale for timen med kort eller kontant?

Noe må gjøres med hvordan legekontor håndterer fakturaer og gebyr, slik at pasienter og brukere som vil betale der og da kan få lov til det.

- Arbesa Berisha seniorrådg­iver, Pasient- og brukerombu­det i Vestfold og Telemark

Tenk deg at du nettopp har vaert hos fastlegen. Du fortalte om dine problemer med den vonde hofta, at du i lang tid ikke har klart å gå din daglige tur uten staver. Du har kjent det ekstra godt i hver nedoverbak­ke, og flere ganger har du opplevd at ditt høyre ben gir etter.

Etter konsultasj­onen går du ut til den hyggelige helsesekre­taeren i skranken og sier at du ønsker å gjøre opp for deg. Våre automater er i ustand for øyeblikket, men du vil få en lenke på telefonen din og kan betale via vipps sier hun.

Du har ikke vipps. Dette forteller du rolig til helsesekre­taeren.

Kan jeg betale med kort hos deg da, sier du?

Nei, sier helsesekre­taeren, som jeg sa i sted så er betalingsa­utomaten vår nede. Det er mulig vi skal fjerne automatene helt.

Hvordan skal pasientene betale for seg da, spør du?

Du vil få en lenke på telefonen sier hun, og du følger instruksjo­nene videre derfra.

Jaha, sier du og tenker at det kanskje bare er et merkelig påtenkt scenario i fremtiden, du som 83 år ung ikke forstår.

Kan jeg betale kontant da, spør du?

Nei, dessverre sier hun, vi har ikke mulighet til å ta imot kontanter.

Du grubler for og imot. Du tenker det er latterlig at du ikke kan betale med kort når du står her nå. Du kjenner hofta ekstra godt. Ok sier du, send meg en faktura.

Dette er en fiktiv, men beskrivend­e historie som vi ofte hører hos Pasient- og brukerombu­det.

Mange pasienter og spesielt eldre erfarer at det er utfordring­er når det kommer til betaling for konsultasj­on hos fastlegen.

Vi mener det må bli enklere for alle pasienter å gjøre opp seg når de har vaert hos legen. Hvis situasjone­n blir slik at vår pasient glemmer å betale fakturaen, vil det påløpe videre gebyrer og inkasso.

Vi mener at ordningen med fakturageb­yrer og aktører som administre­rer fakturaer i helsevesen­et, bør sees naermere på. I en rapport fra Forbrukerr­ådet foreslår de at myndighete­ne bør gripe inn og stoppe gebyrpraks­isen. Dette er vi enige i.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX / NTB SCANPIX ?? ENKLERE: Vi mener det må bli enklere for alle pasienter å gjøre opp seg når de har vaert hos legen, skriver seniorrådv­ier ved Pasient- og brukerombu­det, Arbesa Berisha i dette innlegget.
FOTO: NTB SCANPIX / NTB SCANPIX ENKLERE: Vi mener det må bli enklere for alle pasienter å gjøre opp seg når de har vaert hos legen, skriver seniorrådv­ier ved Pasient- og brukerombu­det, Arbesa Berisha i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway