Varden

Mistenkte at noe var galt etter å ha kjent lukta

Vinmonopol­et-ansatt varslet politiet da han så hva en av kundene var i ferd med å gjøre. Så skjedde det igjen to dager senere.

- Filip Wennerød filip.wennerod@varden.no

Det var lukten av kundens pust som gjorde at den ansatte ved Vinmonopol­ets butikk på Notodden besluttet å ringe politiet.

Den ansatte hilste på kunden som hadde vaert innom å kjøpt en trelitersd­unk med vin. Men pusten hans indikerte at han allerede hadde drukket alkohol. Den ansatte så at kunden satte seg inn i en bil og kjørte fra stedet.

Forholdet skjedde i mars. Saken ble nylig behandlet i Telemark tingrett. En 67-åring var tiltalt for to tilfeller av ruskjøring. Ifølge dommen noterte den ansatte ved Vinmonopol­et ned registreri­ngsnummere­t på bilen til kunden og ringte politiet før han hadde kjørt ut fra parkerings­plassen.

Politiet reiste så hjem til 67-åringen. De fant tegn på at motoren på bilen hans nylig hadde vaert i gang. Inne i boligen fant de mannen. Han virket beruset og blåste til over lovlig grense i promillete­st. En blodprøve som ble tatt senere viste at han hadde skyhøye 2,87 i promille.

Dette var ikke den eneste gangen mannen skal ha kjørt bil til Vinmonopol­et beruset. Allerede to dager etter dette besøket var han tilbake for å handle mer vin. Den ansatte luktet igjen alkohol av pusten hans og ringte politiet etter at han hadde satt seg i bilen og kjørt fra stedet. En blodprøve som ble tatt senere viste at han hadde 1,85 i promille.

67-åringen var også tiltalt for å ha kjørt bil uten førerkort den siste gangen, ettersom dette ble beslaglagt tidligere.

Notodden-mannen erkjente ikke straffskyl­d i retten. Han hevdet å ha drukket to glass vin de to gangene. Han nektet for å ha kjørt bil, og hevdet han at han hadde gått til og fra Vinmonopol­et. Han har også sagt at han tok bussen der ifra en av gangene. Han hadde en forklaring på hvorfor bilen var varm da politiet kom til boligen hans.

– Han oppga at politiet hadde fortalt ham at bilen hans var varm da de oppsøkte ham i etterkant, men at dette var fordi han hadde startet bilen og latt den stå og gå fordi batteriet var dårlig, står det i dommen.

Mannen ble dømt for to tilfeller av ruspåvirke­t kjøring, samt for å ha kjørt uten førerkort. Straffen ble satt til fengsel i 45 dager. Han må også betale 25.000 kroner i bot. Førerkorte­t ble inndratt i to år og to måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway