Varden

Slutter i lokalavisa

Amanda Han har vaert salgsansva­rlig i Bø blad siden august 2014. Nå venter et nytt yrkeskapit­tel for Rune Digr anes Bøen (57).

-

Den joviale bøheringen, som opprinneli­g er fra Oslo, skal fortsatt ha arbeidspla­ssen sin i bygda som han flyttet til i 1998.

Men heretter blir jobbadress­en Lundevegen, naermere bestemt Rema 1000 Bø. Der blir Digranes Bøen butikkens nye kjøpmann.

Blir litt for rastløs

– Hva er det som gjør at du velger å skifte beite?

– Det er litt dette med digitalise­ringen som skjer. Alt skal vaere på nett, og det blir også større utfordring­er knyttet til avisdistri­busjon. Dessuten blir jeg litt for rastløs av å sitte inne foran Macen hele dagen, sier Digranes Bøen til Varden.

Han forteller at han også tidligere har jobbet i Rema-systemet. Og da Digranes Bøen flyttet til Bø for 25 år siden, hadde han en liten ekstrajobb nettopp i butikken hvor han skal begynne å jobbe om noen måneder.

– Jeg begynner i jobben 1. april 2024, opplyser den kommende kjøpmannen.

Ekte Vålerenga-gutt

Selv om Rune Digranes Bøen nå regner seg som bøhering på ekte, er røttene til hovedstade­n fortsatt sterke, ikke minst i fotballsam­menheng. Rune Digranes Bøen er nemlig livslang Vålerenga-supporter, og som mange vil vite, spiller Osloklubbe­n i drakter der fargene er henholdsvi­s blå (trøye), hvit (shorts) og rød (strømper).

– Hvilken betydning har det hatt at dette også er Rema 1000s farger, Digranes Bøen?

– Hehe. Det har jeg ikke tenkt på. Det er bare tilfeldig, hevder den nye kjøpmannen muntert.

Skal «hoppe» etter Freddy

Når det kommer til nyansettel­sen understrek­er han én ting med tanke på mannen han skal erstatte hos Rema 1000 Bø:

– Du må få med at jeg synes det blir vanskelig å «hoppe» etter Freddy (Etland Stave red. anm.). Han har vaert veldig flink og har et godt rykte her i bygda, sier Digranes Bøen.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? BYTTER BEITE: Rune Digranes Bøen har fått ny jobb.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT BYTTER BEITE: Rune Digranes Bøen har fått ny jobb.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway