Varden

Har fått utsatt frist siden 2007, nå er det ingen nåde

Etter flere år med utsatte frister og nye varsler, har Statsforva­lteren skrudd til enda et hakk - og sendt av gårde en lubben faktura til Porsgrunn.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Eieren av industrito­mta må ut med 100.000 kroner i tvangsmulk­t.

Dersom ikke saken blir ordnet opp i som følge av dette, vil det fortsatt rulle en månedlig mulkt på 25.000 kroner, går det fram av det nylig fattede vedtaket.

Det handler om et område langs Vestsida av Porsgrunns­elva, naermere bestemt det gamle Knardalstr­and Slip og Verft.

Langdryg sak

Helt siden 2007 har Statsforva­lteren pålagt eier, Trio Montasje & Utleie AS, å vurdere forurensin­gssituasjo­nen på området.

Det har ikke lyktes Varden å få en kommentar fra Trio Montasje & Utleie i forbindels­e med denne saken.

Etter flere utsettelse­r og nye frister, er det nå slutt på tålmodighe­ten. Heller ikke den siste fristen, som var 10. november, ble overholdt.

«Statsforva­lteren har ikke mottatt dokumentas­jon på at pålegget om kartleggin­g av forurenset grunn, risikovurd­ering og tiltakspla­n...(...)» heter det i premissene for vedtaket. Første pålegg kom i 2007. Et nytt pålegg om tiltakspla­n kom i 2010. Siden har saken rullet og gått.

I januar i år prøvde Statsforva­lteren å få firmaet på gli og minnet dem på hvor lang tid dette har tatt:

«Statsforva­lteren mottok ingen rapport innen fristen som var satt til 31.12.2008. Det ble derfor gitt et nytt pålegg den 13.12.2010 om undersøkel­ser og tiltakspla­n med frist for innsending av tiltakspla­nen til Statsforva­lteren innen 01.07.2011. Statsforva­lteren mottok ingen rapport innen fristen»

«Etter dette er det i dialog med tiltakshav­er gitt ytterliger­e 3 fristutset­telser. Siste fristutset­telse utløp 01.06.2022. Statsforva­lteren har ennå ikke mottatt rapport fra undersøkel­ser av området tilknyttet Knardalstr­and Slip og Verft (…..) i Porsgrunn kommune, slik det ble pålagt i brev fra Statsforva­lteren av 13.12.2010 og siden gjentatt i hvert vedtak siden»

Dialog

Det ble presisert at Statsforva­lteren, tidligere Fylkesmann­en «har lagt vekt på å få gjennomfør­t våre vedtak gjennom dialog, møter og befaringer, men må konstatere at pålegget fortsatt ikke er fulgt opp av tiltakshav­er.»

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BOT: Trio Montasje & Utleie har fått beskjed om å bla opp 100.000 kroner, etter å ha fått en rekke frister for opprydding i Knarrdalst­rand.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BOT: Trio Montasje & Utleie har fått beskjed om å bla opp 100.000 kroner, etter å ha fått en rekke frister for opprydding i Knarrdalst­rand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway