Varden

Barolo var en nytelse

Stall Go Gammal Årgang fra Skien har en lovende treåring i Barolo. Han er oppkalt etter den italienske vinen av oppdretter Tone Turnbull.

- Morten Skifjeld

Lørdag var han ute i regi av Frode Hamre for første gang, og det endte med lett seier for den tre år game vallaken etter Code Bon. Etter en rolig start, satte kusken Tom Erik Solberg fart ut av første sving og gikk fram utvendig for lederen. Der satt han rolig til det tutet for oppløp, og da skvatt Barolo i fra til enkel seier på 1.16,4 over 2100 meter autostart verdt 60.000 kroner. De siste 500 meterne gikk unna på 1.13,0.

– Bunny måtte hjem på vinterferi­e og vintertren­ing. Siden stall Hamre har hatt slik suksess med henne, tenkte vi at vi kunne sende Barolo dit, mens vi trener Bunny hjemme selv i vinter. Det er ingen tvil om at de har gjort en god jobb, sa en svaert fornøyd deleier Knut Robin Dalsbotten etter løpet.

Fortjent revansj

Odd Viking har hatt litt stang ut i det siste, men fikk fortjent uttelling under Bjerkes V75-omgang lille julaften.

I løpet før var nemlig Odd Team AS sin hest først i mål i finalen av stallmanns­serien, men ble disket fra seieren etter en sjenering inne på oppløpet, og gikk glipp av en førsteprem­ie på 30.000. Dermed ble det et flott på plaster på såret med lørdagens seier og 40.000 inn på kontoen.

Erlend Rennesvik satset alt fra start og satt i tet direkte med Odd Viking. Derfra hadde ekvipasjen full kontroll hele veien, og vant på fine 1.13,3 over 1609 meter autostart.

Julehilsen fra Hans Even

Hans Even Andersen har hatt mange gode hester opp gjennom tidene. Andre juledag viste han fram et fint talent i Feliz Navidad.

Treårshopp­a viste lovende takter i sommer, men har siden vaert borte fra løpsbanen. Men i sprengkuld­a på Jarlsberg tirsdag viste hun at Hans Even har brukt pausen godt. Sammen med Lars Anvar Kolle overtok King City-datteren teten ut av første sving, og siden bestemte hun alt.

På oppløpet lettet Kolle litt på tømmene og da stakk Feliz Navidad unna til enkel seier på fine 1.17,2 over 2100 meter autostart. Holder hun seg frisk, er det flere seirer i vente for den snart fire år gamle hoppa. Førsteprem­ien var 16.000 kroner.

Kan passere to mill

Nyttårsaft­en

kan

Tina

Dale

Brautis flotte femåring High On Pepper passere en ny milepael i karreieren.

Da starter Ready Cash-sønnen i Sylvester Loppet på Axevalla. Her venter en førsteprem­ie på hele 540.180 kroner. Hvis High On Pepper og Jorma Kontio vinner løpet passerer den råsterke vallaken to millioner innkjørt i år, og nesten tre millioner totalt.

Hesten er favoritt i løpet selv om han møter mange gode hester.

Telemarksv­innere sist uke: 22.12, Jarlsberg: Jeanet Newport, Malin Berås - Stine Hansen Juklerød – Gunvald Åsegård.

23.12, Bjerke: Barolo, Tom Erik Solberg - Stall Go Gammal Årgang.

23.12, Bjerke: Odd Viking, Erlend Rennesvik - Odd Team AS.

26.12, Jarlsberg: Strong Pepper, Åsbjørn Tengsareid - Jon Sigurdsen.

26.12, Jarlsberg: Feliz Navidad, Lars Anvar Kolle - Hans Even Andersen.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? IMPONERTE: Treårige Barolo og Tom Erik Solberg tok seg av DNTs Unghestser­ie på Bjerke lørdag.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM IMPONERTE: Treårige Barolo og Tom Erik Solberg tok seg av DNTs Unghestser­ie på Bjerke lørdag.
 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? FULL KONTROLL: Odd Viking og Erlend Rennesvik vant lett på Bjerke lørdag.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM FULL KONTROLL: Odd Viking og Erlend Rennesvik vant lett på Bjerke lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway