Varden

Jeg lover å ha faerre løfter

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Endelig lørdag og snart slutt på dette året, som ikke akkurat har vist at menneskehe­ten er i fremgang. Men i stedet for å klage på alle andre, kan en kanskje prøve å bli litt bedre selv. Om mulig! Det er jo derfor vi har nyttårsløf­ter. Dessuten er det litt koselig å ha noe som vi kan bryte midt i januar. Da er vi nesten som folk som er skikkelig høyt på strå, altså politikern­e. De bryter jo ting hele tiden. Sånn sett er de til å stole på. Gang på gang.

Selv lover jeg å ikke ha et nyttårsløf­te. Det bør vaere mulig å holde. Også vår statsminis­ter sa nylig at hans eneste nyttårsløf­te var å ikke ha et eneste nyttårsløf­te. Fornuftig. Han ble litt stille da reporteren lurte på om det samme gjaldt for valgløfter. Ofte er det lurt for politikere å si minst mulig. Alt blir jo brukt mot dem. Som da Porsgrunn Arbeiderpa­rti gikk til valg på vindkraft og gjorde narr av Frp som ville ha atomkraft. Etter valget fikk Frp og Ap fast følge og ble enige om å blåse fullstendi­g i vindkraft. Ap ville heller satse på atomkraft, siden det var det som partiet var motstander­e av før valget. Tenk om de som kriger og bomber rundt om i verden hadde vaert like prinsipplø­se. Da kunne det i det minste blitt fred på jord. Derfor må vi bare hylle alle politikere som snur kappa etter vinden.

Selv skal jeg prøve å vaere like prinsipplø­s. Man har ombestemt seg i løpet av denne epistelen. Jeg fratrer herved løftet om ikke å ha et nyttårsløf­te. Det er nok av andre løfter å velge mellom – og som er såre enkle å holde, som til dømes å se enda flere repriser av «Med hjartet på rette staden». De er til og med i farger. Det veier opp for at verden blir mer og mer sort og hvit. Og gal.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway