Varden

– Det er mange som ha

Nina Sørensen (59) er takknemlig for alt det positive som har skjedd i 2023, men ligger ofte våken og tenker på de som er i en helt annen situasjon.

- Heidi Østhus Erikssen heidi.erikssen@varden.no

Den trygge og gode hverdagen er noe av det eier av kafeen Kremen

Herkules, Nina Sørensen, har satt mest pris på i 2023.

– Året mitt har jevnt over vaert veldig bra. Jeg trives på jobb, og elsker å se at de koser seg og tar vare på hverandre. Jeg er så takknemlig for at vi har en god hverdag, men det er forferdeli­g trist og vondt å vite at det er mange som opplever noe helt annet.

Varden har bedt et knippe grenlandsf­olk om å gi en oppsummeri­ng av året 2023. Et år hvor mediebilde­t har vaert preget av dystre nyheter om økt fattigdom, renteøknin­ger, strømprise­r og krig.

Frisøren Janne Thorsås (32) er fornøyd med året som har gått, og trekker frem innkjøp av ny bil og en god jobbhverda­g som noen av høydepunkt­ene.

Men også hun har hatt bekymringe­r i 2023. Som mange andre har Janne kjent på en trangere økonomi.

– Når alt er dyrere, må jeg vaere passe mer på hva jeg bruker pengene til. Jeg har blitt flinkere til å planlegge og har begynt med ukeshandel.

Frisøren tror mange i hennes generasjon har hatt godt av å gjøre noen justeringe­r når det kommer til pengebruk og økonomi.

– Min generasjon har aldri kjent på dette før – så kanskje har det vaert på tide. Vi har litt godt av å kjenne på det og tenke oss om før vi bruker penger, sier hun.

Knut Borgersen (79) har hatt gjort en stor livsendrin­g i 2023. Han flyttet fra eneboligen på Strømdal til en mindre leilighet i Skien sentrum.

– Jeg savner å se på skogen utenfor vinduet mitt, men så er det fryktelig deilig å slippe måkingen når snøen laver ned. Det er veldig praktisk å bo så sentrumsna­ert. Men det er klart det

 ?? ?? – DET ER MANGE SOM HAR DET TØFT NÅ: – Både her og andre steder i verden. Det går hardt innpå meg, og det er noe jeg tenker mye på, sier Nina Sørensen.
– DET ER MANGE SOM HAR DET TØFT NÅ: – Både her og andre steder i verden. Det går hardt innpå meg, og det er noe jeg tenker mye på, sier Nina Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway