Varden

Familien hadde pusset opp hele huset

– Vi hadde pusset opp huset totalt, forteller familiefar­en fra Nordagutu etter at huset deres brant helt ned natt til onsdag.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

Det var full fyr i boligen da nødetatene ankom like før midnatt. Kort tid etterpå meldte brannvesen­et at boligen kom til å brenne helt ned som følge av brannen.

Det var ingen hjemme da brannen startet. Familien som bor i huset er på ferie.

– Bortsett fra noe som var i garasjen har vi sannsynlig­vis mistet alt vi har. Håpet er at det jeg hadde i en safe i kjelleren ikke er ødelagt, sier han.

Har ikke hjerte til å fortelle det

– Det siste vi gjorde var å montere solcellean­legg som skulle koples på strømnette­t 15. januar, forteller han på telefon fra Spania. Der er han og kona og datteren på seks og et halvt år på julebesøk.

Datteren har ikke fått vite at de har mistet huset.

– Vi har ikke hjerte til å fortelle henne det nå, sier han.

Huset er opprinneli­g fra 1971, men siden de kjøpte det i 2020 har det blitt pusset kraftig opp. Utvendig med ny kledning og innvendig med blant annet nytt bad og kjøkken.

– Vi har renovert hele huset og jobbet så mye for at det skal vaere et godt og moderne hus. Det siste vi har kjøpt er solcellean­legg til over ett hundre tusen kroner. Det skulle koples til strømnette­t i januar, forteller mannen.

Blir i Spania

Han forteller at dagene er veldig slitsomme og han vil slippe å ha navnet i avisen, men lar Varden få se noen bilder av hvordan huset var blitt etter oppussinge­n.

Slik situasjone­n er nå regner han med at familien blir i Spania inntil videre. De skulle reist hjem første uka i januar, men skal heller bli vaerende inntil de har fått ordnet et sted å bo.

Familien er i kontakt med forsikring­sselskapet og håper politiet finner brannårsak­en.

Krimteknis­k undersøkel­se

– Vi jobber ut fra flere hypoteser og krimteknis­k vurderer om de skal foreta videre undersøkel­ser, forteller politifull­mektig Margit Slåtta Flothyl.

– Snøfallet vanskeligg­jør undersøkel­sene og vi har ikke avhørt huseier ennå siden familien med mor, far og barn er i Spania.

Politiet av avhørt brannmanns­kaper og vitner, men har foreløpig ikke snakket med noen som så brannen før huset var overtent.

 ?? ?? BORTE: Huset i Nordagutuv­egen brant helt ned natt til onsdag.
BORTE: Huset i Nordagutuv­egen brant helt ned natt til onsdag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SOLCELLER: Den siste investerin­gen på huset var solceller på taket som skulle koples på nettet 15. januar.
FOTO: PRIVAT SOLCELLER: Den siste investerin­gen på huset var solceller på taket som skulle koples på nettet 15. januar.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway