Varden

Dette er Raulands dyreste hytter

De tre dyreste hyttene til salgs i Rauland koster alle over 15 millioner.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

De tre dyreste hyttene til salgs i Rauland koster alle over 15 millioner.

– Det er ikke bred interesse, men jeg har konkrete, potensiell­e kjøpere på alle hyttene, sier Lene Killingtve­it, eiendomsme­gler for Privatmegl­eren Telemark.

Hun selger de tre dyreste hyttene til salgs i Rauland akkurat nå.

Ulike eiendommer

De tre hyttene ligger ifølge annonsene på Listaullii, Holtardale­n/Silkedalen og Silkedalen og koster henholdsvi­s 16,5 millioner, 15,2 millioner og 15 millioner.

– Det er tre veldig ulike eiendommer som appellerer til ulike kjøpere. Det er ikke uvanlig og se på alle hyttene i samme prissegmen­t og sammenlign­e dem før kjøp, sier Killingtve­it.

Hytta i Holtardale­n til 15,2 millioner ble lagt ut rett før jul. Den er helt ny og eiendomsme­gleren har hatt interessen­ter siden før den var ferdig.

– Jeg har hatt et knippe med navn på blokka en god stund, og et par av dem har allerede vaert på visning, sier hun.

Hytta har et bruksareal på 243 kvadratmet­er og har blant annet fem soverom og integrert garasje. Killingtve­it trekker frem prosjekter­ingen og beliggenhe­ten som spesielle for denne hytta.

– Tøffere

– Den ligger på øverste nivå i Holtardale­n mot Silkedalen og tomten er på 862 kvadratmet­er. Det var opprinneli­g regulert inn 15–20 tomter på denne kollen, men utbygger ville ha et annet konsept. Det blir derfor totalt ni hytter og syv av dem er ferdige. Alle hyttene er tegnet av samme arkitekt og det er brukt flere år på å prosjekter­e feltet, sier hun.

Killingtve­it er en av dem som selger flest hytter i Rauland og legger ikke skjul på at hyttemarke­det har vaert roligere de siste månedene.

– Det er selvsagt tøffere enn det har vaert de siste årene, men november endte ganske bra og jeg solgte åtte hytter her på Rauland, sier hun.

Eiendomsme­gleren er spent på romjula og har flere visninger de neste dagene.

– Vinteren er vanligvis blant de beste månedene for hyttesalg på fjellet, og de som har mulighet er fortsatt på utkikk etter hytte, sier hun.

 ?? ALLE FOTO: THT/PRIVATMEGL­EREN ?? HØY PRISKLASSE: Alle hyttene koster fra 15 millioner og oppover.
ALLE FOTO: THT/PRIVATMEGL­EREN HØY PRISKLASSE: Alle hyttene koster fra 15 millioner og oppover.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? SELGER DE DYRESTE: Lene Killingtve­it er eiendomsme­gler for Privatmegl­eren Telemark og selger noen av de dyreste hyttene på Rauland.
FOTO: KNUT HEGGENES SELGER DE DYRESTE: Lene Killingtve­it er eiendomsme­gler for Privatmegl­eren Telemark og selger noen av de dyreste hyttene på Rauland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway