Varden

Frustrerte kunder stikker fra byen

Noen kunder rømmer fra det nye parkerings­systemet i Porsgrunn, hevder butikkdriv­er. Men kommunen mener det fungerer godt - og viser til tall.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Vi mister kunder. Forleden dag hørte vi om fem kunder som hadde snudd og reist til Skien i stedet. Vi trenger et parkerings­system som er forståelig for alle, sier Elisabeth Sageie som er sjef for Hygea helse & bandasje i Hammondgår­den.

Hun gikk fredag ut i PD med følgende melding: – Jeg har ikke tall på hvor mange kunder som daglig er innom butikken og spør om parkerings­hjelp. Men det er i hvert fall tosifra.

På andre siden av gata: Varden møter Hanne Micaelsen. Hun driver butikken Carla, tidligere kjent som Damespesia­len.

– Det er mange som sliter med å forstå systemet. De vet ikke hvordan de skal legge inn kortet når de registrere­r seg, sier hun.

Informasjo­n

– Kommunen burde vært flinkere til å informere, sier Micaelsen som imidlertid rent personlig mener det nye systemet er godt. Forskjelle­n fra tidligere er at det koster penger å betale etter en time. Men da kan man til gjengjeld stå så lenge man vil. Tidligere var den absolutte grensen to timer – gratis. Derfra og ut risikerte man bot.

Den nye parkerings­appen som styres fra mobiltelef­onen volder bry for noen.

De fleste får det likevel til. Virksomhet­sleder Thomas Nøklegård har registrert kritikken, men har tall å slå i bordet med.

– 16.000 har lastet ned parkerings­appen for Porsgrunn. Siden vi tok i bruk det nye systemet, har det vært 40.000 parkeringe­r. 38.000 av disse er registrert ved hjelp av appen. Folk er flinke og vi gir folk tid til å innrette seg. Derfor har vi ennå ikke begynt å skrive bøter, sier Nøklegård, som mener det er rart at folk reiser til Skien sentrum i stedet.

– Der koster det jo fra første time, sier han.

Problem for eldre

Elisabeth Sageie på Hygea forteller imidlertid at mange bruker Arkaden-parkeringe­n, der det er gratis å stå i to timer. Der blir du heller ikke belemret med automater og apper. Det er bare å kjøre inn og ut.

Tilbake til Hygea som har mange eldre kunder. Ikke alle er like digitale.

– Det er ikke problem for de yngre, men for eldre folk er det ofte et problem. De forstår ikke det med appen, sier butikkmeda­rbeider Helene Kowalski.

Det er også mulig å bruke de flunkende nye parkerings­automatene. Flere av disse har imidlertid vært ute av drift denne uken.

– Det er også et problem at den nærmeste automaten er ved Schankebyg­get. Da er det langt å gå.

Nøklegård i kommunen viser til at det har vært begrenset pågang på servicesen­teret om parkerings­ordningen – og poengterer at det er informert godt via pressemeld­inger og kommunens egen nettside.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SLITER: – Det er mange som sliter med å forstå systemet, sier Hanne Micaelsen
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SLITER: – Det er mange som sliter med å forstå systemet, sier Hanne Micaelsen
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FRUSTRASJO­N: Helene Kowalski og Elisabeth Sageie fortelelr om frustrasjo­n rundt den nye parlkering­sordningen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FRUSTRASJO­N: Helene Kowalski og Elisabeth Sageie fortelelr om frustrasjo­n rundt den nye parlkering­sordningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway