Varden

Lover at det vil bli holdt aksjoner

Janne var sinna, skuffa og lei seg over dårlig engasjemen­t. Da rant det på med henvendels­er.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Hva skal man gjøre når man føler seg alene, er frustrert og kjenner på stor maktesløsh­et?

Skiensdame­n Janne Løken har kjent på dette en god stund. Den engasjerte damen luftet frustrasjo­nen sin i et Facebook-innlegg nylig.

– Jeg kommer sikkert til å tråkke på noens tær, og jeg håper det gjør litt vondt, skrev hun.

Døde barn

I månedsvis har Løken, opprinneli­g fra Nissedal, kjent på en uro og et sinne. Den engasjerte kvinnen, som i lang tid jobbet frivillig med flyktnigne­r på den greske øya Levsos, sier rett ut at hun er lei seg for tausheten venner og kjente viser overfor krigen som pågår nå i Gaza.

– Hvor mange bilder av døde barn må vi se før flere reagerer, sier hun til Varden.

Etter innlegget hennes kom det en strøm av svar. Det viser seg at andre også er engasjert. Tiltaket gjorde at noen av dem raskt samlet seg for å sammen finne ut av hva de kan gjøre for få flere til å engasjere seg krigen i Gaza. Rundt 70 stykker er med i en Facebook-gruppe og nå lover de å komme med aksjoner.

Skal høres og synes

En av dem er Mona Osman. Blant mange er hun kjent som Rødt-politiker i bystyret i Skien.

– Å møte andre engasjerte er godt. Det vi ser nå fra Gaza er galskap og det er en grusom situasjon hvor titusenvis er borte eller døde. Det virker også som det er en berøringsa­ngst mot å kritisere for mye fordi Israel er involvert, sier Osman som er født i Libanon, mens hennes far er fra Palestina.

Ingrid Jensen Vogsland er også engasjert i saken. Hun trekker fram at dette ikke handler om religiøse motsetning­er.

– Det er forakten for den brutale krigføring­en. Det handler ikke om religion eller antisemitt­isme, sier hun.

De tre ønsker ikke å gå konkret inn på hva som kommer til å skje av aksjoner i tida framover. Men de lover at de skal høres og synes og vil gjerne ha med seg flere engasjerte.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? AKSJONER: Janne Løken (h), Ingrid Jensen Vogsland og Mona Osman lover at det vil bli holdt aksjoner rundt om for å få flere til å engasjere seg i krigen i Gaza.
FOTO: FREDRIK NORDAHL AKSJONER: Janne Løken (h), Ingrid Jensen Vogsland og Mona Osman lover at det vil bli holdt aksjoner rundt om for å få flere til å engasjere seg i krigen i Gaza.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway