Varden

I dag kan det bli bråk på Skagerak Arena

VAR eller ikke VAR. Svaret får vi etter tirsdagens årsmøte på Skagerak Arena.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Meningene er mange om VAR, også i Odds ballklubb. Enkelte medlemmer er klare på at de ikke ønsker VAR, mens Odds styre er tydelige på at de ønsker å jobbe for en forbedring av produktet.

– Jeg tror alle er enige om at VAR ikke fungerte optimalt forrige sesong. Alle som er glade i fotball kan nok skrive under på det. Men at VAR har kommet for å bli, det tror vi. Når det er sagt, så er ting som må forbedres og det må vi prøve å påvirke, sier styreleder i Odds ballklubb, Bernt Ove Søvik.

966 medlemmer

I forslaget fra klubbens styre til årsmøte står det blant annet: «Styret i Odds ballklubb ønsker at klubben skal være tydelige om behovet for forbedring­er i dagens bruk av VAR, men legger til grunn at VAR er en del av framtidig, norsk toppfotbal­l. Jevnlig forbedring og evaluering vil være viktige momenter for å være trygge på at VAR er så bra som mulig for alle aktører»

Ole Jørgen S. Abrahamsen, som er blant klubbens 966 medlemmer, har sendt inn et forlag om å skrote produktet. Han mener innføringe­n av VAR i norsk fotball har vært et stort feilsteg og han ønsker derfor VAR vekk.

– Vi er en liten gjeng som sammen skrev forslaget. Vi ønsker VAR vekk fra norsk fotball, og vi ønsker at Odd som klubb skal gå i front for å få det gjennom, sier han.

Sju lange VAR-minutter

I forlaget fra Abrahamsen står det: «Odds ballklubb skal i alle sammenheng­er, formelle som uformelle, ha et klart og tydelig standpunkt mot bruk av VAR i norsk fotball. Dette innebærer at Odds ballklubb skal jobbe for at VAR ikke blir videreført i den neste TV-avtalen»

– Vi mener at VAR er i ferd med å ta vekk mye av gleden med fotball. Det er bare å se på fjorårsses­ongen. Det var flere tilfeller hvor Odd var direkte involvert. VAR brukte blant annet over sju minutter på å godkjenne en scoring mot Vålerenga. Sånt er ødeleggend­e, sier Abrahamsen.

Brennhett tema

Han er klar for å forsvaret forslaget under årsmøte, og han er også forberedt på å møte litt motstand.

– Det kan fort være at det blir litt diskusjone­r og litt temperatur rundt temaet. VAR er jo noe som engasjerer. Og vi vet jo at mange er enige med oss. Hvor mange gjenstår å se. Det blir spennende, sier Abrahamsen.

Det er Odds styreleder enig. – Absolutt. Og det er jo medlemmene som bestemmer hva vi som klubb skal mene, så hvis årsmøte går for å Abrahamsen­s forslag, så blir det jo sånn. Det kan fort bli litt temperatur. Det tåler vi, sier Søvik.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ÅRSMØTE: Tirsdag kveld er det årsmøte i Odds ballklubb. Der blir blant annet VAR et tema.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN ÅRSMØTE: Tirsdag kveld er det årsmøte i Odds ballklubb. Der blir blant annet VAR et tema.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SPENT: Styreleder i Odd, Bernt Ove Søvik, er spent foran tirsdagens årsmøte.
FOTO: BJØRN BORGE SPENT: Styreleder i Odd, Bernt Ove Søvik, er spent foran tirsdagens årsmøte.
 ?? FOTO: LINN MARIA LARSEN ?? MOTSTANDER: Ole Jørgen S. Abrahamsen vil ikke ha VAR.
FOTO: LINN MARIA LARSEN MOTSTANDER: Ole Jørgen S. Abrahamsen vil ikke ha VAR.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway