Varden

Skotfoss Pensjonist­lag

- Ingjerd B. Martinsen Julie Anda Hovland julie.anda.hovland@varden.no

Referat fra årsmøtet og medlemsmøt­et 14.02.24.

Leder Gerd Andersen ønsket velkommen til 50 medlemmer denne ettermidda­gen. Vi hadde besøk teatergrup­pen på Tilja, og de ga oss en flott og tankevekke­nde forestilli­ng helt i starten på vårt møte. Tekster og musikk hadde de skrevet selv, det ble en flott opplevelse for oss.

Etter dette ble bordene satt på plass, og vi hadde vårt årsmøte. Leder Gerd åpnet årsmøtet med ett minutts stillhet for de som har forlatt oss det siste året.

Deretter ble årsmøtet konstituer­t, og Jonny Jensen ble valgt som møteleder, med Ingjerd B. Martinsen som referent. Til å undertegne protokolle­n; Liv Evjen og Torny Pedersen. Innkalling og dagsorden ble godkjent, deretter leste sekretæren årsberetni­ngen. Den ble enstemmig godkjent. Kasserer gjennomgik­k regnskapet, også enstemmig godkjent Valgkomite­ens leder, Jonny Jensen foretok så valget som fikk flg. utfall; Gerd Andersen, gjenvalgt som leder, 2 år, Ingjerd B. Martinsen, gjenvalgt som sekretær, 2 år. Harald Evjen, gjenvalgt som varamedlem,2 år. De øvrige var ikke på valg. Revisorer; Harald Evjen og Torny Pedersen, 1år. Kjøkkenkom­ite 1, Ragnhild Skilbred, Anne Marie Madsen, gjenvalg, Kari Skipsted Olsen ny, 1 år. Kjøkkenkom­ite 2,må velges senere. Valgkomite; Jonny Jensen, Tove Strømme, begge gjenvalg, Tom Cato Jensen, ny. Alle 1 år. Representa­nter fylkesfore­ningens årsmøte 2024; Knut Thyge Skilbred og Harald Evjen. Alle ble enstemmig valgt.

Det var ett innkommet forslag. Forslag fra Else Aafos at det bør innføres Vipps for betaling av lodd på medlemsmøt­ene. Styret innstilte på at forslaget vedtas. Det ble enstemmig vedtatt. Til slutt takket Leder Gerd Jonny Jensen for ledelsen av møtet.

Så ble det servering av deilig lapskaus og konfekt. Utlodninge­n gikk fort unna, og en haug med flotte gevinster ble fordelt.

Til slutt takket nyvalgt leder Gerd for fremmøte og ønsket alle vel hjem.

I en spørreunde­rsøkelse for Tryg Forsikring svarer åtte av ti at det bør innføres et generelt hjelmpåbud i alpinbakke­r.

– Å kjøre på ski er forbundet med risiko, og mange hodeskader kunne vært unngått ved bruk av alpinhjelm, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemeld­ing.

Det er ikke påbudt med hjelm i alpinbakke­r i Norge, men mange alpinanleg­g har på eget initiativ innført krav om hjelm.

– Det finnes over 200 alpinanleg­g i Norge og interessen for alpinkjøri­ng er stor. Spesielt i vinter- og påskeferie­n er det mye folk i bakkene. Så er det jo slik at de fleste uhell er mindre alvorlige, man faller eller blir kjørt på. I tillegg er alpinanleg­gene blitt bedre på å merke løy

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK/TRYG FORSIKRING ?? ULYKKER: Mange skader kunne vært unngått med bruk av hjelm.
FOTO: SHUTTERSTO­CK/TRYG FORSIKRING ULYKKER: Mange skader kunne vært unngått med bruk av hjelm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway