Varden

Vi klager oss til høyere strømprise­r

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Noen frykter at Google i skauen i Skien vil føre til høyere strømprise­r. Sånn sett er det kanskje litt rart at næringsliv­et er så enormt begeistret for etablering­en. De mener jo som kjent at det er dyrt nok med strøm fra før av. Og det er de i sin fulle rett til å mene, for å si det mildt.

Blant folk flest, og enda flere enn det, er det stor oppstandel­se. Det klages, heies og kommentere­s i sosiale medier. Alt det som blir kastet ut både her og der skal lagres et sted. Og jeg blir ikke forundret om det skjer i ly av stilnet fuglekvitt­er i Skiens tidligere villmark. Så til mer det klages over strømprise­r, desto flere klager er det som må lagres i Google, avdeling Skien. Og da øker også kraftbehov­et slik at det blir enda dyrere strøm. Ofrene er relativt vanlige folk som skal riste brød eller bruke elektrisk kraft til øvrige viktige sysler.

Hvis vi ikke vil ha dyrere strøm er det beste å holde seg unna EDB-maskiner og smarttelef­oner. Bildene vi tar av katter og nære familiemed­lemmer av ymse størrelser blir lagret i skauen. Det samme gjelder illsinte innlegg om parkering i Porsgrunn og kutt i saft og kjeks til eldre. Å gi ris til egen bak er både dumt og vanskelig. Miljøverne­re er blant de livligste på sosiale medier. De bør nok gå tilbake til lenkegjeng­er og vardebrenn­ing. Ikke brenning av Varden, altså. Alle vet at Jeppe drikker, men bare de færreste spør om hvorfor. Mange er irritert på Google-senteret, men få spør om hvorfor Google må bygge dette senteret. Det er nok på tide å gå mot strømmen, uansett hvor dyr den er. Altså logge av, legge fra seg telefonen og ta seg en tur i skogen mens den ennå er der – før et datasenter kommer og tar den.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway