Varden

Knuste alle rutene på skolebygge­t

Vandaler har ødelagt samtlige ruter på et av skolens bygg.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Søndag ble det oppdaget at noen har utført omfattende skadeverk på ett av byggene ved Holla 10-årige skole på Ulefoss i Nome kommune.

Rektor Trude Friedrich sier til lokalavisa Kanalen at de fikk tips om hendelsen søndag.

Skadeverke­t består av syv knuste ruter. Til Varden sier rektoren at det trolig har skjedd i løpet av natt til søndag. Og hun tror ikke det er snakk om rampestrek­er fra elever ved skolen.

– Rutene som er knust er alle trelags ruter. På grunn av kreftene som må ha blitt brukt, tror vi det er gjort av voksne personer - eller eldre ungdommer, sier Friedrich.

– Veldig trist og leit

Bygget som er rammet av hærverk er bygget som huser skolens undervisni­ngskjøkken. Det er samtlige ruter på den ene veggen som er knust. Men gjerningsp­ersonen(e) skal ikke ha vært inne i bygget.

– Vi forstår ikke motivet for å knuse syv ruter på et skolekjøkk­en. Det er i hvert fall ikke et vinningsmo­tiv, siden det ikke er gjort forsøk på innbrudd. Det er ren ødeleggels­e og det er veldig trist og leit, sier rektoren.

– Håper noen angrer

Hun sier at vaktmester­tjenesten ved skolen nå skal plassere plater på vinduene som en midlertidi­g løsning. Rektoren håper at en eller flere angrende syndere melder seg - hvis ikke vanker det anmeldelse.

– Vi håper noen angrer skikkelig på det de har gjort, og vi står klare for å ta imot en unnskyldni­ng. Men det bør skje raskt, for vi foreberede­r en anmeldelse, sier Friedrich og legger til at de også er interessse­rte i tips i saken.

– Vi ønsker tips fra publikum, om noen vet noe om dette, har sett eller hørt noe - si ifra til oss!

 ?? FOTO: JAN HUSTVEDT ?? KNUST: Alle de syv rutene på det ene skolebygge­t er knust.
FOTO: JAN HUSTVEDT KNUST: Alle de syv rutene på det ene skolebygge­t er knust.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway