Varden

Henrik solgte for 27 millioner

Etter en laber periode har markedet tatt seg opp.

- Anders Høines anders.hoines@varden.no

Såpass bra at eiendomsme­gler Henrik Tangen hos Krogsveen i Bamble hadde en av de absolutt beste dagene sine på jobb noen gang.

– En god dag på jobb, en av de beste noen gang vil jeg anslå. Det er alltid litt spenning knyttet til hyttesalg-sesongen, men så langt har det vært veldig bra med flere salg hver uke.

Rekord

Mandag hadde Tangen visninger i Kragerø, Bamble og Helgeroa. Alle stedene endte med salg og Tangen kunne se tilbake på lukrativ dag.

– Jeg solgte fire hytter og fikk inn bud på en til. Til sammen solgte jeg hytter for 27 millioner på en dag.

Den dyreste ble solgt for elleve millioner.

Målrettet

For selv om det blir noen salg, så er det ikke slik som det var tidligere da det var mange som møtte opp kun for å kikke.

– Det er nok litt færre interessen­ter nå på visninger, men de er mye mer målretta enn hva man var før. De har lest prospekter og alt av informasjo­n på forhånd og er utrolig seriøse. Hyttemarke­det er virkelig i gang.

Forsiktig optimisme

Hos kollega Ronny Jørnstad, daglig leder i Aktiv Kragerø er ikke optimismen like stor som hos Tangen.

– Vi har lagt ut en del hytter og responsen har vært som forventa. Det er ikke en storm av henvendels­er, men samtidig er det ikke like dødt som vi fryktet. Jeg vil si at det tegner seg til å bli som et år som forventet. Vi har en forsiktig optimisme etter det råtne høst- og sommermark­edet vi hadde i fjor.

Han legger til at prisene nok var kunstig høye en periode.

– Prisene som var i 2021 var nok litt kunstig høye og vi dro de med oss inn i 2022 og 2023. Nå er det nok fortsatt et lite gap mellom selger og kjøper, men vi ser absolutt lysere på dette året enn de foregående.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN/ARKIV ?? REKORD: Henrik Tangen forteller om en strålende start på sesongen.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN/ARKIV REKORD: Henrik Tangen forteller om en strålende start på sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway