Varden

Frank Gjeruldsen, 21. januar 1958 – 18. mars 2024

- Nils-Petter Enstad

Mange husker ham som bassist i musikkgrup­per som Joyfriends og NSB, eller som en del av Mannssamba­ndet. Andre møtte ham som en dyktig korpsoffis­er og andre ledende stillinger i Frelsesarm­een. Mandag 18. mars ble oberstløyt­nant i Frelsesarm­een, Frank Gjeruldsen forfremmet til herlighete­n, 66 år gammel, etter lang tids kamp mot en alvorlig sykdom.

Frank Gjeruldsen var fra Brevik og var meget stolt av denne tilknytnin­gen. Han tilhørte et musikalsk og kreativt ungdomsmil­jø innen Frelsesarm­een i Grenlandso­mrådet som fostret mange dyktige salvasjoni­ster. Som flere av dem, valgte også han å bli frelsesoff­iser, og i 1980 ble han kadett ved Frelsesarm­eens krigsskole, som det ennå het, på Galgeberg i Oslo. Etter endt utdannelse og fullført militærtje­neste, ble han assistent i Templet korps før han gjorde tjeneste som korpsleder på Rodeløkka i Oslo. I 1983 giftet han seg med sin Tone, som på dette tidspunkte­t var i offisersut­dannelse.

Sammen var de stasjonert ved korpsene i Kirkenes og senere Florø, før oppgaven som ungdomssek­retær i Østre divisjon ventet. I 1995 ble de ledere for Oslo 3. korps, og i 2001 ble daværende major Frank Gjeruldsen beordret som territoria­l ungdomssek­retær. Senere ventet oppgaver som divisjonss­jef i Sentraldiv­isjonen, rektor ved Frelsesarm­eens offiserssk­ole og i 2014 som felt- og programsje­f.

I 2018 ble ekteparet Gjeruldsen beordret som regionale ledere for Frelsesarm­een i Tsjekkia og Slovakia. Her ble Frank rammet av en kreftsykdo­m som gjorde at de måtte vende tilbake til Norge våren 2022. Allerede før han reiste, hadde han fått ordre som sosialsjef i Frelsesarm­een, med planlagt oppstart august 2022, men sykdommen gjorde at han aldri kunne tiltre i denne oppgaven.

Med Frank Gjeruldsen er en ressursste­rk, allsidig og dyktig medarbeide­r gått bort, etter nesten 42 års trofast tjeneste. Man ville tenkt at han fortsatt kunne hatt mye å bidra med, både ut fra kompetanse, alder og ikke minst: Sitt vinnende, varme vesen. Om Frelsesarm­een har lidd et tap ved hans forholdsvi­s tidlige bortgang, er tapet størst for hans kjære Tone og deres barn, svigerbarn og barnebarn.

Fullført løpet – bevart troen.

 ?? ?? Begravelse­n skjer fredag 5. april fra Vestre Gravlunds nye kapell i Oslo. Foto: Frelsesarm­een
Begravelse­n skjer fredag 5. april fra Vestre Gravlunds nye kapell i Oslo. Foto: Frelsesarm­een

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway