Varden

Hilsen fra motepoliti­et

- Per Arne Rennestrau­m journalist

IPorsgrunn har «flere ledende kvinnelige politikere» fått det for seg at undertegne­de omtaler politikern­es påkledning. Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r Lillian Elise Esborg Bergane uffer seg i den glimrende lokalavisa PD – og er bekymret for den politiske rekrutteri­ngen.

Det har altså blitt skvaldret på bakrommet i rådhuset. Jeg lurer på hva dette handler om. Er det kanskje den gangen spalten Ukeklikk skrev om Gucci-beltet til varaordfør­eren, i samme slengen som kutt i sosialbuds­jettene ble nevnt? Eller er det sånn at hun og «flere ledende kvinnelige politikere» mener jeg triller terning over klesstilen til de enkelte politikern­e hver gang jeg rapportere­r fra bystyret?

Jeg prøver å komme på andre tilfeller som kan ha oppstått i de 28 årene jeg har dekket bystyret. Og jo da. En gang omtalte jeg påkledning­en til Petter Ellefsen, siden han stilte i en ulvedebatt med en t-skjorte med ulv på. Petter Ulv vil selvsagt verne om eventuell ulv i Borgeåsen.

En gang nevnte jeg også at Pål Berby fra partiet Rødt sto på talerstole­n med en kledelig topplue. Det var kaldt i bystyresal­en, siden politikern­e skulle spare på strømmen. Den var blitt så dyr, samtidig som kommunen håvet inn ekstra millioner fra Skagerak.

Den svært dyktige og nå dessverre avdøde SV-politikere­n Helge Mæland benyttet seg av medbrakt og praktisk ekstrautst­yr. Han hadde på seg en munnkurv for å illustrere manglende talefrihet i bystyret. Og jo, jeg omtalte det også – i PD. Esborg Bergane mener jeg omtaler det private. Ja, når hun selv bedriver Se & Hør-virksomhet, så nevner jeg det. Lillian Elise Esborg Bergane lurte i vinter på hvor tett forhold Gunnar West Sørlie hadde til en barnehagea­nsatt. Saklig? Dyneløftin­g? Etter min mening et slag under Gucci-beltestede­t.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway