Varden

Hei seiler opp som favoritt. Slik tror vi 4. divisjon ender

Søndag sparkes 4. divisjon i gang. Dette er Vardens tabelltips!

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

1. Hei

Umulig å komme unna KnutStian Knutsens maskineri. Har i mine øyne forsterket seg, og fått en enda bredere tropp. Har flere strenger å spille på, og bør klare å unytte den posisjonen de har kjempet seg til de siste årene. Kanskje litt trøbbel sentral i banen, men der har de også flere unggutter som er på vei opp. Kommer nok til å tape flere kamper i år sammenlikn­et med i fjor, men er fortsatt det klart beste laget.

2. Eidanger

Mange forventer og tror at Eidanger skal kjempe helt der oppe med Hei, det tror ikke jeg. Har mistet Pål Røsvik, og i mine øyne ikke helt klart å erstatte han. Mats Færseth er god, men han er ingen Røsvik. Det samme er Martin Søvik, men han har knapt fått trent i vinter gitt at han nylig har blitt far. Espen Bukta inn på midten oser det kvalitet av, og når de får stablet alle på beina er de nok på høyde med Hei, men de kommer til å gå på smeller som de grønne ikke gjør.

3. Pors 2

Jeg tar av meg hatten for den jobben som er lagt ned med dette laget de to siste årene. Produserer jevnlig spillere til A-laget, som nå har fått en så bred stall at det også kommer til å bety at Pors 2 får mye hjelp. Så spørs det alltid litt hvem som slår til i 3. divisjon, men rekruttlag­et kommer til å stille med krutt hver eneste kamp. Løper de fleste i senk, og nå har de yngste blitt enda ett år eldre.

4. Storm

Fryktelig imponerend­e NMkamp mot Skarphedin. Har stort sett den samme gjengen, som begynner å bli veldig samspilte. Magnus Løkken er fortsatt blant de aller beste spillerne i 4. divisjon, og det er nesten litt rart at ikke flere fra nivået over er på han. Seks mål i årets første tellende kamp ble det for

Løkken. Det er pyton å møte Storm når de spiller hjemme, og der kan de slå hvem som helst. Blir mange jevne kamper mot Storm involvert, men de bikker majoritete­n av dem i sin favør.

5. Urædd

Er på vei gjennom et generasjon­sskifte, og jeg tror det er lenge til de er helt i toppen på dette nivået igjen. Kristoffer Tollefsen har en jobb å gjøre, men han har definitivt evnen til det. Ble veldig hete i toppen i fjor, men det er jobbet med, og virket bedre mot Hei. Kan ikke la følelsene ta helt overhånd hele tiden. Spennende med Willy Orhue inn fra Odd på topp. Har veldig mange kvaliteter, som han garantert kommer til å vise frem.

6. Skarphedin

Til tross for smellen mot Storm i cupen tror jeg Skarphedin kommer til å reise seg. Havnet på 6. plass i fjor, men var et hav bak de fire som skilte seg ut etter suverene Hei. Blir ikke overrasket om den luken er relativt lik, og at Skarphedin skiller seg litt ut som «best of the rest» bak de fem store. Spent på hvordan de skal håndtere at de har mistet keeperen sin fra fjorårsses­ongen.

7. Odd 3

Merket en stor endring i hvordan hele Odd drifter rekruttlag­ene sine i fjor, og det kommer nok til å fortsette i år. Det har blitt flere kamparenae­r for juniorspil­lere de siste årene i Norge, og det går utover kvaliteten på det som Odd 3 leverer. Kommer nok hovedsakel­ig til å være ganske så unge tropper til disse kampene. Det holder mot Noen

8. Gulset

Vi plasserer nyopprykke­de Gulset helt oppe på en 8. plass. De måtte gjennom noen tøffe avgjørelse­r for et par år siden, men har kommet ut av det med en veldig bra gjeng, som er klare for å etablere seg på dette nivået igjen. Har levert gode resultater i vinter, og har sett bra ut i treningshv­erdagen av det vi har sett.

9. Stathelle/Langesund

Nå begynner det å bli tynt på Bunes. Har mistet masse i vinter, og det skal erstattes med lokale, unge juniorspil­lere. Det skal ikke stå på antall folk de har tilgjengel­ig, men vi er mer skeptisk til kvaliteten. Rutinen er vekk, men om de klarer å beholde plassen 2–3 år nå, så er det et viktig og riktig grep for fremtiden til klubbe.

10. Tollnes

Stort sett den samme gjengen som karret seg til en 10. plass i fjor, med fem poeng ned til Skiens Grane under streken. Har egentlig ikke skjedd særlig mye merkbart som er av interesse i vinter, men det betyr i det minste at de har klart å beholde Marcus Kvam, til tross for at det har vært mye interesse fra klubber på et litt lavere nivå. Helt avhengig av en god start. Får de det kan det fort også vippe opp et par hakk.

11. Notodden 2

Med problemene til A-laget, kommer også rekruttlag­et til å havne i trøbbel. De har rett og slett mer enn nok med å få ett lag til å gå rundt denne sesongen. 9. plass i fjor, men det skal sies at de hadde noen heldige resultater som bikket deres vei. Kunne fint ha vært enda mer nede i gjørma. Vi tror Notodden 2 rykker ned.

12. Herkules

Dessverre en av de enklere å plassere i år for vår del. Havnet altså på 7. plass i 5. divisjon i fjor, men takket være en playoff, som ble utrolig merket grunnet antall rekruttlag på nivået, så endte det til slutt med Herkules opprykk. Fullstendi­g avhengig av at Jonas Berge Pedersen nærmest scorer på hver eneste sjanse, men han kommer ikke til å komme til like mange på dette nivået. Har slitt med å få til en bra treningshv­erdag i vinter. Alt annet enn nedrykk ville overrasket veldig.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? FAVORITT: Knut-Stian Knutsen og Hei er favoritter til å vinne årets 4. divisjon.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT FAVORITT: Knut-Stian Knutsen og Hei er favoritter til å vinne årets 4. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway