Varden

Møte i Lunde pensjonist­lag

- M. Nordskog

Olav Ajer ønsket velkommen til vårens siste møte 2. april 2024. Denne kvelden hadde vi besøk av Geir Jørgen Bekkevold. Han har bl.a. studert teologi, har arbeidet som sogneprest i Borgestad menighet og vært stortingsr­epresentan­t for KrF i flere perioder. Tema for foredraget kalte han sin reise gjennom livet fra prest til stortingsr­epresentan­t, og nå direktør for kommunikas­jon og samfunnsko­ntakt ved sykehuset Telemark.

Han var sønn av en arbeiderfa­milie i Vestfold hvor 1.mai var en svært viktig dag, men som eneste i familien valgte han å studere teologi.

Valgnatta i 2009 var spennende. Han ikke kom inn på Stortinget. Så viste det seg at det var tellefeil i Rogaland. Han var bl.a. medlem av kontroll- og konstitusj­onskomitee­n hvor han var saksordfør­er for 22.juli rapporten. Han håper at rapporten står seg for historiker­ne om 50 år.

I 2018 var de i regjering med Høyre, Venstre og Fremskritt­spartiet. De valgte Erna Solberg som statsminis­ter. En fra KrF sa de ikke kunne bytte ut Erna for hun lignet så mye på hans mor.

Bekkevold sa at de ikke klarer seg uten rådgivere på Stortinget. Det var de som var fagpersone­ne.

De hadde arbeidet med rusreforme­n og loven om bioteknolo­gi. Rus-reformen fikk de ikke flertall for. Bioteknolo­giloven for egg-donasjon ble tillatt i Norge fra 2021.

Han ble oppfordret til å søke jobben ved sykehuset Telemark. Sykehuset har 3.500 årsverk fordelt på 4.000 ansatte. Han var med på å legge ned Rjukan sykehus og Nordagutu rehabilite­ring.

Det er vedtatt utbygging/nytt bygg ved sykehuset i Skien med kostnad bevilgning på 1,1-1,2 milliarder kroner. De mener kostnaden blir over 600 millioner mer. Etter foredraget var det tid for kaffe, rundstykke­r og åresalg.

Denne kvelden var det Lundes egne musikere som underholdt. Nok en gang fikk vi gleden av å høre brødrene Olav og Gunnar Ajer. Det ble en flott konsert og selv om pianoet hadde fått seg en trøkk tidligere på dagen, så var det nok ikke mange som fikk med seg at noen av tangentene ikke gav lyd fra seg.

Kvelden ble avsluttet med åretreknin­g før Olav Ajer takket for fremmøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway