Varden

Sender stikk i retning motstander­en etter bragden

Han har nettopp fått pustet ut. Arbeidsopp­gaver venter, til tross for at han nettopp har vært med på noe av det største han har opplevd på en fotballban­e som trener.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Det skal nesten ikke være mulig, men gang på gang viser Skarphedin at de holder på å skape noe i Bø. De siste årene har de tatt steg, og mandag tok de den aller største skalpen i seriesamme­nheng siden Alexander Bernås tok over som Alagstrene­r.

Storfavori­tten til å vinne serien, Hei, dro til Sandvoll med planer om tre poeng, men slik ble det ikke. Etter 15 minutter kom kampens eneste mål, og om man var utenfor døra i Grenland kunne man nok trolig ha hørt skrikene til Bernås. En av banens giganter, Joel Ghetachew, serverte til Sondre Lundemo på bakre stolpe, som elegant plassert ballen bak en sjanseløs Steffen Henry Andersen.

Kok

Uten kommentato­rer på streamen var det lett å plukke opp det som ble sagt mellom de to benkene. Temperatur­en, følelsene og den brennende gløden fra begge sider, som kanskje går over streken en gang eller to i løpet av en fotballkam­p. Til tross for at Hei fikk skapt et trykk på Skarphedin, og skapte sine sjanser, satt man med følelsen at det var meningen at Skarphedin skulle ta Hei-skalpen. Vondt ble til verre for Hei, når Bendik Nygård ble utvist for å felle Ghetachew som bakerste mann. En helsvart dag på jobben for Knut-Stian Knutsen, og hans menn til tross for at de hadde sine sjanser til å score, mens Alexander Bernås kunne slippe jubelen løs etter 97 intense minutter.

– Det er så deilig. Vi er selvfølgel­ig veldig fornøyde. Vi gjør en bunnsolid kamp, og de sjansene vi slipper til er ikke veldig store. De føler nok at de trykker mye, men vi føler at vi har kontroll. Så har vi en veldig god keeper. I dag er vi rett og slett veldig gode, hele gjengen, smiler han så bredt at det er enkelt å plukke opp selv over telefonlin­ja etter kampslutt.

For en måned siden tapte Skarphedin 1–10 (!) for Storm i kvalifiser­ingen til NM.

– Det er store kontraster, det kan du si. Jeg føler vi er et lag som kan slå de beste, og tape mot de svakeste. Vi er få, men de få er gode.

Kritikk

Bernås var godt fornøyd med forhåndsti­pset til Varden, men sender et stikk i retning konkurrent­en.

– Det tipset til Hans Ole Groa i TA der. Oss på 11. plass? I dag kan han ta en langer finger og putte den hvor han vil, ler Bernås spøkefullt.

Hans Ole Groa har fått med seg kommentare­n til Bernås, og tok det med et stort smil.

Hei har vært suverene i Telemark de siste årene, og har nesten ikke fått kamp til døren engang.

– Hvordan er det før man møter Hei, som har vært så gode? Har dere egentlig trua?

– Ja. Vi har veldig trua. Jeg har sett Hei mot Stathelle, mot Storm og mot Pors. De kan godt mene at de er bedre enn oss, men de er fryktelig direkte. De er mye mindre spillende enn de har vært. Klarer man å stå imot de lange ballene, så er mye gjort. Det klarer vi med en 16 år

gammel midtstoppe­r, og en 16 år gammel keeper. Jeg mener Hei har vært mye bedre tidligere, avslutter han.

Ny smell

Også Vardens tabelltips har fått kjørt seg kraftig i de to første serierunde­ne. Notodden 2 ble tippet på 11. plass av undertegne­nde, men mandag slo de til med sine andre seier.

Kampen mot Tollnes var relativt jevnspilt før Jan Martin Kvam stanget inn 1–0 til hjemmelage­t etter en stuss fra bror Marcus Kvam. Etter pauseprate­n kom Notodden 2 ut som et helt annet lag. Det tok ikke mer enn to minutter før de rullet opp et nydelig angrep, som ble satt i mål av Zakaria Rasouli. Halvor Lien Haug scoret begge i seriepremi­eren mot Pors 2, og ville ikke være noe dårligere mot Tollnes. Etter et glitrende forarbeid av Kasper Rønningen Heiberg fikk han æren av å trille inn 1–2, og sju minutter senere banket Lars Kili ballen i eget nett. På overtid sørget Rasouli for at det til slutt ble hele 1–4, noe som konstatere­r at Notodden har fått en drømmeåpni­ng som serieleder­e i skrivende stund, mens Tollnes har startet katastrofa­lt.

På Kleiva gjorde Storm kort prosess med mer eller mindre fortapte Herkules. De klarte seg bra mot Eidanger, men etter 30 minutter sto det 5–0 til Storm etter at Jonas Nøklegård, Magnus Løkken (x2), Kim Tång og Johannes Sætre alle hadde scoret. Flere mål ble det faktisk ikke.

 ?? ?? STORT: Lille Skarphedin slo seriefavor­itten Hei 1–0 mandag.
STORT: Lille Skarphedin slo seriefavor­itten Hei 1–0 mandag.
 ?? BEGGE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ??
BEGGE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway