Varden

Sjekk den statistikk­en

Rent statistisk er det ikke veldig mye som taler for seier og tre poeng borte mot Molde – uten av Kenneth Dokken vier den type statistikk­er særlig oppmerksom­het.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

På de siste 15 kampene på Aker Stadion har Odd en heller begredelig statistikk å vise til. To seiere, fire uavgjort og ni tap er ikke all verden å flagge.

Det meste er mulig

– Nei, men jeg bruker ikke tid på slikt, og det er noe jeg har trøbbel med å forholde meg til, sier Odd-treneren og legger til at det rent statistisk ikke var mye som talte for seier og poeng borte mot Sarpsborg heller.

– Jeg fikk jo høre i forkant av Sarpsborg-kampen at det var bortimot umulig å vinne der. Men det er jo noe av det som er fint med fotballen da, og som gjør fotballen unik; nemlig at det meste er mulig, sier treneren.

Det er ikke dermed sagt at han forskutter­er med poeng i onsdagens kamp – verken ett eller tre.

– Jeg tror vel vi allerede nå har lært oss at det er vanskelig å forskutter­e med noe som helst. Det er bare å se på resultaten­e, sier Dokken og sikter blant annet til hjemmetape­t for Haugesund i runde nummer én.

– Ut fra spill og sjanser er jo det kamp vi burde hatt med oss poeng fra, men det fikk vi altså ikke. Det er jo sånn fotballen er. Det er ikke alltid det beste laget vinner, sier Dokken.

Må ha en god dag

Han er klar på at Odd er store underdogs i onsdagens kamp, men at alt kan skje.

– Det blir selvfølgel­ig tøft. Vi møter et lag som sammen med Bodø/Glimt blir regnet for å være best i Norge. Men vi har forberedt oss godt, og vi har ambisjoner om å få med oss noe derfra. Hvordan skal Molde slås? – Hvis vi skal ha en mulighet i Molde tror jeg vi er helt avhengige av å må forvare oss godt. I forhold til stikkballe­r og det å verne boksen godt. Det er det defensive. Offensivt må vi ha ballen litt. Vi må spille på oss litt selvtillit, og vi må skape litt trøbbel for den. Men vi er avhengige av en veldig god dag der om vi få med oss noe, sier Odd-treneren.

Odd starter trolig med dette laget mot Molde: André Hansen, Espen Ruud, Solomon Owusu, Tony Miettinen, Josef Baccay, Etzaz Hussain, Tobias Svendsen, Filip Jørgensen, Bork Bang-Kittilsen, Mikael Ingebrigts­en, Faniel Tewelde

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ?? BRYR SEG IKKE: Odd har en dårlig statistikk borte mot Molde, uten at Kenneth Dokken bryr seg nevneverdi­g om det.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX BRYR SEG IKKE: Odd har en dårlig statistikk borte mot Molde, uten at Kenneth Dokken bryr seg nevneverdi­g om det.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway