Varden

Supertalen­tet senket Odd

Pors var favoritter mot et pur ungt Odd 2-lag på Vessia, og igjen viste diamanten Noah Kojo seg fram fra sin beste side.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Etter to tøffe bataljer i fjor hadde nok de fleste forventet et slagkrafti­g Odd2-lag i derbyet mot Pors, men med tre kamper på en uke valgte Odd å hvile de aller fleste med proffkontr­akt to dager før kampen mot Molde.

Det var Pors som tok tak fra start, og Noah Kojo brukte bare 13 minutter på å vise seg fram. Midtbanesp­illeren plukket opp en retur etter en blokkering, og plasserte ballen iskaldt i lengste.

Ellers var det langt mellom høydepunkt­ene i første omgang, men det aller meste som ble skapt kom etter involverin­g fra 18-åringene.

På tampen av omgangen fikk Odd 2 to store muligheter, men verken Balder Bjerkan eller Brage Evensen klarte å overliste Petter Hagen i Pors-buret.

Sjansesløs­eri

Det var langt mer action etter pause, og spesielt Hagen skulle få langt mer å gjøre. Først forsøkte Jarl-Emil Drangsland seg, før Oliver Jordan Hagen driblet seg forbi fire Pors-spillere, men satte ballen utenfor.

I denne perioden var Odd 2 det klart beste laget, og det er nærmest et under at de ikke klarte å få hull på byllen. Balder Bjerkan burde scoret etter 67 minutter, og det samme burde Balder Hansen ha gjort to minutter senere. Den siste Odd-sjansen fikk Godwill Ambrose, men avslutning­en etter en dødball skled av foten.

Da skjedde det som måtte skje. Odd kastet folk i angrep, og glemte det defensive. Innbytter Stefan Mladenovic er nok skuffet over at han ikke punkterte kampen etter 87 minutter, og det samme er nok Truls Kristian Meen gitt at han burde satt sitt første for året like etter.

Det hadde uansett ikke noe å si, for Pors har en x-factor på dødballer. På overtid kriget Tobias Garstad inn 2–0, og sørget for tre poeng til Pors.

Noah Kojo var igjen banens beste, og det mot klassekame­rater han treffer hver dag.

– Det betyr selvfølgel­ig litt ekstra det. De kommer med et ungt lag, men vi viste at de var bra. De har trykk og punch. Det er annerledes enn å møte de som sitter på benken på A-laget. Den gjengen her spiller opp, og gir mer når de først får sjansen på dette nivået, mens de andre kanskje senker seg litt. Jeg føler ikke at vi undervurde­rte dem, men vi får det ikke helt til å stemme. Det manglet noe, men vi vinner likevel, smiler han etter kampslutt.

Han har blitt snakket om i en liten evighet allerede. Alle forventer noe stort. Selv stresser han ikke.

– Hvor lenge får Pors gleden av å ha deg her?

– Jeg har ikke noe formening om hvor lenge jeg blir, svarer han.

– Gitt at du ikke er i Odd enda, så har du kanskje forventnin­ger om å ta et enda større steg når du først skal vekk?

– Ja, jo. Jeg vil ikke si at jeg skal dit eller dit. Jeg vil utvikle meg, og har gode rammer her, så får veien videre bli som den blir.

Målpoeng

Han har allerede etablert seg, men nå dominerer han. Få i 3. divisjon er bedre enn den 18 år gamle gutten. Det han har manglet, har han nå fått på plass.

– Jeg har snakket mye med Magne om det. Det å bli skarpere og bedre foran mål. Det har jeg jobbet mye med, og det kommer jeg til å fortsette med, forklarer han.

Trener Magne Hesmyr Nilsen deler Vardens oppfatning.

– Jeg håper vi klarer å beholde han ut året, men så mye mer enn det tror jeg ikke. Han har gått fra å klare seg veldig bra, til å dominere totalt. Når du gjør det i den alderen, så er det klart at ambisjonsn­ivået ligger over Pors. Det forstår vi også, smiler han.

Til tross for seier var han ikke fornøyd med prestasjon­en.

– Jeg synes ikke vi spiller noe god kamp her i dag, og heller ikke i de to første mot Vidar og Hei. Det lugger, og vi blir alt for feige. I pausen snakker vi om at vi skal ut å angripe, men vi blir altfor defensive. At Odd ikke scorer der er et lite under, forklarer han og fortsetter:

– Men vi fortsetter å vinne. Det er i bunn og grunn det viktigste, så får vi løse de flokene vi har. Seier mot en av opprykksfa­vorittene, og Odd 2 i de to første seriekampe­ne, det tar vi, avslutter han,

 ?? FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ?? ENORM: Noah Kojo fortsetter å herje på midtbanen til Pors.
FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ENORM: Noah Kojo fortsetter å herje på midtbanen til Pors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway