Varden

Odd-sensasjon i Molde: – Nei, hva sier man da?

Odd meldte først at Faniel Tewelde var med på benken for Odd i bortekampe­n mot Molde. Så kom beskjeden om at han ikke var med, men plutselig var han inne igjen. Så ble han matchvinne­r.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

På de siste 15 kampene på Aker Stadion har Odd en heller begredelig statistikk å vise til. To seiere, fire uavgjort og ni tap er ikke all verden å flagge, men onsdag sørget Odd for en aldri så liten sensasjon.

De første ti minuttene var det Odd som styrte på Aker Stadion, men plutselig smalt det nesten i motsatt ende etter en strålende ball fra Wolff Eikrem til Linnes. Backen fikk to muligheter, men klarte ikke å sette ballen i mål.

De neste 20 minuttene var det knapt en eneste ting som skjedde, før kampens første scoring kom signert Kristian Eriksen. Hansen reddet det første forsøket, men via tverra endte ballen ned igjen i beina til Eriksen, som trillet inn 1–0.

Det tok kun to minutter før Odd svarte. Et frispark ble svinget inn i boksen av Ruud, og klarert ut i beina til Bork BangKittil­sen. Høyrekante­n la ballen til rette, og banket den ned i hjørnet til 1–1.

Forvirring

I forkant av kampen var det mer eller mindre umulig å finne ut av hva som egentlig var status på Faniel Tewelde. Det ble meldt både om det ene og det andre, men med et kvarter igjen til kampstart ble han observert ute til oppvarming. Det skulle vise seg å bli viktig.

Molde hadde ball, og Molde styrte det aller meste også etter pause, men de maktet ikke å skape så altfor mange sjanser. Odd, med Miettinen og Owusu i spissen forsvarte seg heroisk, og ventet på sin mulighet.

Den kom etter 70 minutter.

Isak Helstad Amundsen slo tilbake mot keeper Jacob Karlstrøm, som tok seg god tid. Altfor god tid. Mikael Norø Ingebrigts­en jaget som en besatt, og kom seg nære nok til at keeperen klarerte rett i kroppen hans. Ballen spratt til venstre, og der kom nevnte Tewelde fossende framover. Han satte ballen enkelt i det åpne buret. De siste 20 minuttene maktet ikke Molde å skape noe særlig, og Odd forsvarte inn en veldig imponerend­e seier.

Trøbbel

Tewelde forteller til TV2 etter kampen at det var planlagt at han skulle starte på benken.

– Jeg har hatt litt problemer med kroppen, så jeg trengte å hvile litt.

Tewelde har også blitt nøye sjekket på treningene den siste uken, og teamet har passet på belastning­en. Likevel endte han opp som matchvinne­r, på en av landets tøffeste bortebaner.

– Det var veldig deilig. Et veldig bra press fra Mikael, og jeg får ballen på åpent mål. Jeg hadde litt nerver, for det er fort gjort å bomme der, sier han etter kampen.

Ha trua

Kenneth Dokken var nok både en veldig imponert, og også litt lettet mann etter sensasjone­n i Molde.

– Det var nok en kamp som kanskje ikke var så fantastisk for de som så på, men for oss var den det slik det endte, gliser han inn i TV-ruta etter kamp.

– Det er en fantastisk gjeng. Det er mange unge spillere, som er hardtarbei­dende. Jeg er utrolig fornøyd, og stolt over det vi presterer her, fortsatte han.

For andre kamp på rad scorer Odd etter en tabbe fra motstander­ens keeper. Det er ikke tilfeldig, ifølge Dokken.

– Hvis du har trua på det, og aldri gir opp, så får du slike. Nå har vi to på to, og jeg legger det under «bra innstillin­g».

Laget i fokus

Begge midtstoppe­rne til Odd fikk «8» på Varden-børsen etter kampen. Dokken var naturlig nok fornøyd med de to, men trekker fram flere.

– Vi forsvarer oss veldig godt som lag. Både stopperne, de som kommer inn, backene og sekserne. Alle bidrar til at vi holder Molde unna i dag, forklarer han.

Bork Bang-Kittilsen scoret i sin andre kamp på rad, og var mildt sagt strålende fornøyd.

– Nei, hva sier man da? Det er vanskelig å beskrive. Vi har hatt trua hele veien, og det er helt nydelig at vi klarer å vinne dette som underdog. Ikke bare på forhånd, men også underveis gitt at vi havner under. Det er en fantastisk følelse å se Fani sette den der, sier høyrekante­n.

Feiringen i garderoben ville han helst ikke ha med TVteamet på.

– Skal dere være med inn der altså? Jeg tror det blir et helsikes trykk i alle fall, ler han avslutning­svis.

?? ?? INNSATS: Bork Bang-Kittilsen scoret igjen, da Odd slo Molde på bortebane.
INNSATS: Bork Bang-Kittilsen scoret igjen, da Odd slo Molde på bortebane.
 ?? ALLE FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB ??
ALLE FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB
 ?? ?? SOLID: Odd-laget forsvarte seg heroisk, og har enkeltspil­lere som tidvis skapte trøbbel for Molde.
 ?? ?? GLIS: Kenneth Dokken var strålende fornøyd etter kampslutt.
GLIS: Kenneth Dokken var strålende fornøyd etter kampslutt.