Varden

Krise i bransjen, men her mangler de folk

– Vi trenger flere tømrere, men hvor er alle de ledige, spør Andreas Holand i Telemarksh­us. Hos firmaet står jobbene i kø og de trenger flere folk.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

– Vi har godt med oppdrag, men har til tross for at vi annonserer etter tømrere ikke fått tak i flere, forteller salgssjef Andreas Holand i skiensfirm­aet som ble startet i 1978.

Mens store deler av byggebrans­jen er i krise med konkurser og nedbemanni­nger, har Blink Hus/Telemarksh­us fulle ordrebøker.

Åtte eneboliger

– Vi har levert to eneboliger i år og en tredje overlevere­s i dag (fredag) på Gulset. Fem til skal være ferdige før ferien. I tillegg jobber vi fortsatt på

Aaltvedt Park hvor vi setter opp den siste tomannsbol­igen i prosjektet med 13 enheter, forteller Holand.

Han legger ikke skjul på at også de har merket nedgangen i markedet.

– I fjor omsatte vi for 75 millioner kroner, 20 millioner ned fra 2022. Markedet snudde 2. januar og vi er på vei tilbake til normal omsetning og i 2025 vil den havne på rundt 100 millioner kroner, sier han.

Store utbygginge­r

Noe av årsaken til behovet for flere tømrere kan han røpe. Det ene er firmaets eget utbyggings­prosjekt ved Gulsetsent­eret.

– Der blir det en miks av leilighete­r og hus i rekke. I tillegg nærmer et par andre prosjekter seg hvor vi er totalentre­prenører. Slik det ser ut får vi høy aktivitet i 2025 og 2026 kan bli ekstremt, tror Holand.

– Det er stadig etterspørs­el i eneboligma­rkedet og det er noe av bakgrunnen for at vi sier fire til åtte flere tømrere i løpet av året. Tømrerne jobber i lag på to til tre personer og ett lag bygger i snitt halvannet hus i året.

Firmaet har også egen flis og betongavde­ling. I alt er det 30 ansett i firmaet, hvorav 20 er tømrere.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ØKER: Salgssjef Andres Holand forteller at Blink Hus/Telemarksh­us trenger flere tømrere. (Arkiv)
FOTO: TORE ØYVIND MOEN ØKER: Salgssjef Andres Holand forteller at Blink Hus/Telemarksh­us trenger flere tømrere. (Arkiv)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway