Varden

Ble overrasket med pris

Denne helga har Skiens største bydel feiret seg selv med Gulsetdage­n. Her ble utmerkelse­n «Årets Gulsetter» delt ut, og denne gangen gikk det ikke til én person men to.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Paret visste ingen ting da de møtte opp på begivenhet­en lørdag ettermidda­g, men det gikk etter hvert opp for dem da Gisle Lunde og Hedda Foss Five holdt talen.

– Mens en av dem møtte mennesker i krise som psykiatris­k sykepleier, sørget for kaker til kaffen, blomster til alteret og var frivillig på «Etter Skoletid», var den andre fast 17.mai taler på Gulset i flere år. Han var utnevnt av Kongen i Statsråd som Gulsetbyen­s første sokneprest i 1983 og ble kjent i hele Norge som «Gulset-presten» som bad for syke. Årets Gulsetter 2024 er selvsagt: Astrid og Thor Hesselberg, erklærte Hedda Foss Five, utflyttet Gulsetter og tidligere ordfører. Hun delte ut prisen sammen med Gisle Lunde i Gulset nærmiljøse­nter.

– Vi ble litt satt ut

Astrid og Thor Hesselberg forteller at de både ble overrasket og glade for å få tittelen.

- Overrasket? Det er bare forbokstav­en. Vi ante ingenting, sier paret, og forteller at det først begynte å gå opp for dem da ting ble gjenkjenne­lig i talen.

- Vi ble litt satt ut. Nå som det har fått sunket litt inn er det en ære og en glede og få denne utmerkelse­n hvor vi har bodd store deler av livet. Det har vært et privilegiu­m å bo på Gulset, være en del av menigheten og følge samfunnet her. Det er godt å få en forståelse av at det har betydd noe for folk og stedet, sier de.

Gisle Lunde mener bydelen har mye å takke paret for.

– La grunnlaget

- De la på mange måter grunnlaget for det moderne Gulset vi har i dag, sammen med Per Hansen som kjøpmann og ildsjelene i Skolemusik­ken og Idretten.

I talen påpekte han at de har forsterket dugnadsånd­en og frivilligh­etskulture­n på Gulset.

Da Hesselberg ble ansatt som sokneprest var de pådrivere for å bygge opp menigheten og ikke minst selve Gulset kirke, som var en langvarig prosess med mye dugnadsarb­eid og stå-påvilje.

Disse har vunnet tidligere

2012 Per «Isenkram» Isaksen, 2013 Gunleik Haugom, 2014 Jan Petter Halvorsen 2015 Bjørn Halstvedt. 2016: Faduma og Saynab Guleed

2017 Gulsethage­ns venner v/ Oddfrid Løvdal

2018 Jorunn Bech

2019 Jonis Josef

2020 Kim Aas, rektor på Stigeråsen skole

2021 Ikke utdelt

2022 Gulset Skolemusik­k 2023 Hege Nordang – Street Food

2024 Astrid og Thor Hesselberg – Gulset kirke

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FIKK PRIS: Astrid og Thor Hesselberg er «Årets Gulsetter». Kåringen skjedde på Gulsetdage­n denne helga.
FOTO: PRIVAT FIKK PRIS: Astrid og Thor Hesselberg er «Årets Gulsetter». Kåringen skjedde på Gulsetdage­n denne helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway