Varden

Visste ikke hva han takke Det har vært en bratt lær

Noen har lettere for å si ja enn andre. Will Smith er blant dem!

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Han er kjent for å ha snakketøye­t i orden, og det er vel også noe av grunnen til at han ble headhuntet til jobben han nesten har angret for at han takket ja til.

– Ja, det har i alle fall vært perioder hvor jeg har tenkt mitt. Og når sant skal sies er jeg fortsatt litt usikker på om det var dette jeg faktisk takket ja til, smiler han og forklarer:

– Jeg fikk spørsmål fra John (Haagen Gjems, arrangemen­tsansvarli­g i Skien fritidspar­k) om jeg kunne være med å bidra litt under B-VM i kjelkehock­ey. Det kunne jeg selvfølgel­ig, men jeg trodde jeg takket ja til å være speaker – noe jeg har vært mange ganger. Men så viste det seg at jeg hadde takket ja til å være kommentato­r – noe jeg aldri har vært før, sier han og ler.

Bratt læringskur­ve

Særlig kunnskap om kjelkehock­ey kunne han heller skilte med i forkant av mesterskap­et.

– Jeg har ikke sett en hockeykamp siden 90-tallet når jeg bodde i Sverige. Det største problemet er jo at dommeren gir håndsignal som jeg ikke kjenner og at jeg ser på kampen live og ikke via en monitorskj­erm, hvor jeg ville fått repriser, sier han og legger til:

– Og alle kampene jeg har sett har det vært to kommentato­rer. De for opp alt av informasjo­n på sin monitor, som statistikk­er og hvor mange mål hver enkelt spiller har scoret. Et annet problem er at pucken noen ganger havner under kjelken og da vet jeg ikke hvor den er. Det har vært litt å sette seg inn i og en kan vel si at det har vært en ganske så bratt læringskur­ve, sier han.

At sendingene livestream­es verden over og at kommenteri­ngen foregår på engelsk er også verdt å nevne.

– Akkurat det er ikke noe stort problem. Jeg er ikke redd for å by på meg selv og engelsk har mer eller mindre vært mitt andre morsmål hele livet, sier han.

Teknisk språk

Men det er et lite men.

– Språket er veldig teknisk. Jeg har fått en perm med ord og uttrykk som jeg har pugget. I tillegg har jeg lært en del ved å se videoer på YouTube. Og jeg synes jo selv at jeg har taklet det ganske greit.

Det har han ifølge Espen Hegde som er sportssjef i paraishock­ey i Norges Ishockeyfo­rbund.

– Med tanke på at han aldri har gjort dette før så synes jeg han har levert helt strålende. En blir fort avslørt om en sier noe feil, så en må holde tunga rett i munnen. Det er en ganske krevende øvelse å kommentere kjelkehock­ey, men det har Will taklet på en helt utmerket måte, sier Hegde.

Galgenhumo­r

At det er fort å plumpe uti er den nybakte kommentato­ren kjapp med å skrive under på. For eksempel har han vært nær å si at det kommer spillere utpå med friske bein når lagene har gjort bytter.

– Jeg har jo vært speaker på en haug av håndballka­mper og da er det jo ganske vanlig å si sånt, men det blir jo fort litt feil her da. Så den fella har jeg vært redd for å gå i. Og jeg har vært nær ved et par anledninge­r, gliser Smith og legger til at spillerne trolig hadde tatt det hele med et smil.

– Garantert. Det fleste her har galgenhumo­r så det holder, så det hadde nok gått greit.

– Har kommentato­rjobben gitt mersmak?

– Nå vet jeg jo hva det her dreier seg om, så hvis Espen (Hegde) kommer og spør om jeg kan ta en jobb, så gjør jeg det. Men det har som nevnt vært en fryktelig bratt læringskur­ve, så det er ikke sikkert hadde sagt ja til det her, hvis jeg hadde visst hva jeg gikk til. Når der er sagt så har det vært kjempegøy og lærerikt. Det har vært veldig godt organisert mesterskap og jeg har fått jobbe med fantastisk flinke folk, sier Smith.

« Det har i alle fall vært perioder hvor jeg har tenkt mitt. Og når sant skal sies er jeg fortsatt litt usikker på om det var dette jeg faktisk takket ja til»

Will Smith

 ?? ?? LIVE: Will Smith kommentert­e samtlige kamper i kjelkehock­ey-VM i Skien ishall - på engelsk!
LIVE: Will Smith kommentert­e samtlige kamper i kjelkehock­ey-VM i Skien ishall - på engelsk!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway