Varden

Fikk sjokk da hun sjekket Google Maps

Polina Gencheva kom til Norge som 16-åring i 2015 med en drøm. Den har hun oppnådd, men nå søker hun nye eventyr i Porsgrunn, som lå litt lenger unna enn hun først hadde sett for seg.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Familien Gencheva flyttet fra Bulgaria til Norge, med et håp om en framtid i Norge. Det håpet ble til realitet raskt. Allerede fire år før hun flyttet hadde hun sett Larvik spille håndball på TV. Den unge håndspille­ren drømte om å en gang få ta på seg drakta til det som den gang var landets, og et av verdens beste lag.

Den drømmen gikk i oppfyllels­e, men nå går veien videre til Pors og Porsgrunn.

– Det er absolutt trist at Larvik-eventyret er over for denne gang. Jeg drømte jo om det lenge. Jeg har hatt et veldig bra forhold til jentene, og det er en veldig fin klubb. Samtidig så blir det større utfordring­er for meg neste år med flere gode kantspille­re i klubben, så for min del er det best at jeg er et sted hvor jeg får spille masse, forteller den energiske 25-åringen på telefon fra Sandefjord, hvor hun bor.

– Det er jo da jeg er god. Tillit og spilletid, fortsetter hun.

Satsing

Nå er hun en av flere som kommer til Pors fra Larvik.

– Det blir veldig spennende. Det er et bra lag fra før, og vi er flere fra Larvik som har snakket sammen om å spille i Pors. Det er fint å dra sammen med noen man kjenner fra før. Så vet jeg også hvem Paul (Gundersen, trener) er fra før, og jeg liker han veldig godt, sier hun og fortsetter:

– Så er det selvfølgel­ig en fordel for meg at han var kantspille­r selv, for jeg vet at han er opptatt av å involvere kantene. Det taler for meg, smiler hun.

Gencheva er venstrekan­t, og har flere kamper for det bulgarske landslaget, i tillegg til erfaringen fra Larvik.

– Vi kommer jo flere med rutine, og det tror jeg kan være bra. Jeg kjenner ikke så godt til de andre lagene i 1. divisjon, og heller ikke de som er i Pors nå, men jeg kjenner de som blir med fra Larvik godt, og da vet jeg automatisk at dette blir veldig bra, sier 25-åringen.

Mål

Etter en tøff sesong med lite spilletid ser hun fram til helt andre ting når hun nå tar steget ned fra Eliteserie­n for å spille for Pors i 1. divisjon.

– Det er en fin arena å bygge seg opp på. Jeg forventer at jeg skal score ganske mange flere mål, men samtidig skal man ikke kimse av 1. divisjon. Det er et veldig bra nivå. Det har jo dere sett med Gjerpen. De måtte kjempe hardt for opprykk, og klarer seg utrolig bra i Eliteserie­n med nærmest det samme laget, sier hun.

Hun håper også å kunne bidra mye utenfor banen for sin nye klubb.

– Jeg er utadvendt, liker å prate høyt, og er kanskje litt mer direkte enn andre. Jeg er jo tross alt ikke fra Norge, så jeg har en litt annerledes tilnærming.

– På hvilken måte?

– Vi fra Øst-Europa har kanskje et litt annet temperamen­t, og når det koker så sier vi ifra. Jeg håper det kan smitte over på de andre, og at det motiverer og skjerper, svarer kantspille­ren.

Reisesjokk?

Gencheva er også i en alder som er litt savnet i flere klubber og idrettslag. Mellomalde­ren mellom de unge, og de rutinerte. Det tror hun er en stor fordel.

– Jeg er tilpasning­sdyktig, og det tror jeg er en veldig viktig egenskap å ha. I Larvik er det veldig stor variasjon på alderen, men jeg er like nære de yngste som de eldste. Jeg føler meg som et mellomledd, og det er jo naturlig gitt at jeg er i midtsjikte­t aldersmess­ig. Så jeg håper jeg kan være med på å forene, om man kan si det, ler hun.

25-åringen blir boende i Sandefjord, til tross for at hun fikk seg et aldri så lite sjokk da hun sjekket Google Maps.

– Jeg tenkte det var så nære, kanskje en halvtimes tid. Så ser jeg på Google Maps like før du ringte at det tar en time å kjøre fra meg til hallen i Porsgrunn, men det skal jeg klare. Det må jo bare gå, ler hun avslutning­svis.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway