Varden

Flere velger billig og brukt

Stadig flere oppdager de billige alternativ­ene til bunad.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Festsesong­en er foran oss, med konfirmasj­oner, bryllup og 17. mai på rekke og rad.

Det betyr at bunadene luftes, men i bruktbutik­ker og lavpriskje­der finner man rimeligere alternativ­er som blir stadig mer populære.

Kjøper brukt

– Folk har allerede begynt å spørre etter festdrakte­r, sier Anette Hegna Olsen, som er butikkmeda­rbeider hos Loppo i Skien.

Bruktbutik­ken på Kjørbekk solgte mange festdrakte­r før 17. mai i fjor, og tror det samme skjer i år.

– Vi hadde egne stativ med festdrakte­r i fjor. Det var populært, og vi skal gjøre det samme i år. Vi starter på mandag. Festdrakte­ne er kjempefine, og mange av dem er jo knapt brukt, sier Hegna Olsen og viser frem noen festantrek­k for barn.

Litt lenger ned i gata på Kjørbekk ligger lavpriskje­den Sparkjøp. Der merker de også stor pågang etter rimelige alternativ­er til bunaden.

– Helt skrapa

– Salget og omsetninge­n er oppadgåend­e og øker for hvert år. Vi har blitt utsolgt for festdrakte­r de siste årene. Det har vært helt skrapa, og jeg er ganske sikker på at det samme skjer i år, sier varehussje­f Knut Berg.

Butikken har en egen avdeling fylt opp av festdrakte­r til både barn og voksne, damer og herrer. Spesielt unge kommer innom for å få seg nye festklær.

– De kjøper hele pakka, og det er blitt veldig trendy blant de unge. Jeg står også i kassa, og vet at mange kjøper festdrakt for å ha til konfirmasj­onen, sier han.

Festdrakte­ne selges også til de som har bunad fra før av.

– De vil ha et alternativ til ulike anledninge­r, sier Berg.

Sparkjøp selger også sko, vesker, hårbøyler, søljer og annet tilbehør. Det tror Berg appellerer spesielt til ungdommene.

– De synes det er gøy å komponere og sette sammen sin festdrakt, med fargene og tilbehøret de liker. I år er vi allerede utsolgt for sorte skjorter, som har vært veldig populært. Vi får en sending til før 17. mai, sier Berg.

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ØKENDE SALG: Varehussje­f Knut Berg forteller at de selger stadig flere festdrakte­r.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ØKENDE SALG: Varehussje­f Knut Berg forteller at de selger stadig flere festdrakte­r.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? BRUKT: Hos Loppo og Anette Hegna Olsen selges brukte festdrakte­r.
BRUKT: Hos Loppo og Anette Hegna Olsen selges brukte festdrakte­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway