Varden

Katrine fikk toppjobben i NRK

Katrine Strøm er ansatt som ny regionreda­ktør i Region sørøst i NRK.

-

Det melder NRK i en pressemeld­ing.

I desember takket Heidi Pleym for seg etter 13 år som redaksjone­ll toppleder i NRKsysteme­t, deriblant som regionreda­ktør for NRK sørøst de siste fire årene. Nå er Katrine Strøm ansatt som hennes etterfølge­r.

Hun kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Hamar Arbeiderbl­ad og direktør for nyhetsmedi­er i eierkonser­net Kilde.

Strøm er fra Drammen og har tidligere hatt redaktørro­ller i blant annet Dagsavisen og Drammens Tidende. Hun starter i den nye jobben til høsten.

– Med Katrine Strøm får vi en strategisk meget klartenkt leder med evne til å peke retning. Hun brenner for samfunnsop­pdraget og for at NRK skal være viktig for folk i hele landet. Hun kjenner dette geografisk­e området veldig godt og vil tilføre oss verdifulle impulser utenfra, sier distriktsd­irektør Marius Lillelien i NRK i pressemeld­ingen. Strøm gleder seg til å starte: – Dette føles som jobben jeg har forberedt meg til hele yrkeslivet mitt. Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende oppgave i en tid hvor presset er stort på redaktørst­yrte medier.

Det handler om hvordan vi skal være vesentlige for like mange også i årene som kommer, om hva som er sant, og hvem som får offentligh­etens oppmerksom­het, sier Strøm.

Det var opprinneli­g 16 søkere på søkerlista, men halvparten trakk seg. Se søkerliste­ne i denne saken.

NRK Region sørøst består av distriktsk­ontorene NRK StorOslo, NRK Buskerud, NRK Vestfold og Telemark, NRK Østfold og NRK Sørlandet, i tillegg til en egen regional gravegrupp­e.

–Redaktøren­e for disse redaksjone­ne er i ledergrupp­a Katrine Strøm nå skal lede. I tillegg vil hun være en del av Distriktsd­ivisjonens ledergrupp­e, opplyser NRK i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: MIMSY MØLLER, NRK ?? ANSATT: Katrine Strøm er ansatt som ny regionreda­ktør i Region sørøst i NRK.
FOTO: MIMSY MØLLER, NRK ANSATT: Katrine Strøm er ansatt som ny regionreda­ktør i Region sørøst i NRK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway