Varden

Hagen: – Er ikke et fort nå

Odd står med to fattige poeng etter de fire første hjemmekamp­ene. På vei ut fra garderoben­e og ned spillertun­nelen, hegner det et skilt med et budskap Steffen Hagen ikke synes passer veldig bra akkurat nå.

- Nils-Tore Olsen og Bjørn Borge sport@varden.no

Når Molde kommer på besøk 16. mai er en tredjedel av årets hjemmekamp­er unnagjort. Før den kampen er Odd uten hjemmeseie­r og står med to poeng på Skagerak Arena.

På toppen av spillertun­nelen, før man går ned trappen og inn på banen, henger det et skilt som sier «Fort Falkum».

Odds kaptein er ening i at det er misvisende. Så langt i 2024 er det fortet tatt.

– Det stemmer jo ikke. Det er ikke noe fort her nå. Det tror jeg alle er enige om. Vi har virkelig en jobb å gjøre, vedgår kapteinen, som så kampen fra tribunepla­ss.

Illevarsle­nde statistikk

Omtrent all statistikk tilser at få hjemmepoen­g til slutt gir en blytung sesong.

– Åssen er det for deg som kaptein å se disse hjemmekamp­ene fra tribunen?

– Det har selvfølgel­ig ikke noe å si om man tar poengene hjemme eller borte, men all statistikk viser jo at man vanligvis tar flere poeng hjemme enn borte. Så sånn sett må vi begynne å vinne her på Skagerak Arena. Så vi må være glad for de poengene vi har fått til nå, og nå må vi jobbe beinhardt for hvert eneste poeng framover. Selv om vi har skader, så stiller vi med elleve mann på banen og det er fult mulig å få poeng, sier Hagen.

– Hvorfor klarer dere ikke å vinne hjemme?

– Mot Haugesund spilte vi bra og hadde fortjent seier. Da var jeg ikke så bekymret, for prestasjon og jeg ble trygg på det. Mot Sandefjord var vi heldige som fikk poeng. Kampen mot Viking kunne gått alle veier. I dag var det en veldig jevn kamp, som enkelt og greit handlet om å sette sjansene. Vi og Fredriksta­d hadde begge to store sjanser. De scoret på sine. Vi gjorde ikke.

– Er dere ikke gode nok i kamper dere «skal styre»?

– Jeg skulle ønske at vi var mer dominerend­e og spilte bedre her hjemme. Fredriksta­d la seg kjapt i 5-4-1. Det spilte vi mye i fjor, og vi vet jo hvor vanskelige det er å bryte ned. De lukket kampen der. Vi har definitivt en jobb å gjøre på hjemmebane når lagene vi møter legger seg lavt. På bortebane har vi selv lagt oss lavt og kontret – med suksess.

Skadene

– Hva skal til?

– Vi må være modigere og samtidig få til en bedre samhandlin­g. Dessuten må vi sette de sjansene vi får, som de til Bilal Njie og Faniel Tewelde i dag. Og … Vi er jo veldig mange på skadeliste­n.

Ei lang skadeliste ble dessverre utvidet, da Tobias Svendsen måtte gi seg tidlig i 1. omgang. Det passet dårlig for Odd i en kamp som lenge liknet en såkalt stillingsk­rig. To lag med defensiv kontroll gikk til pause etter en målløs 1. omgang.

– I fare for å bli historielø­s; Jeg har aldri vært med på liknende. Det er ganske ekstremt og påvirker mer enn bare kampene, for konkurrans­en på treningene blir heller ikke den samme.

Kapteinen mener at de ikke kunne gjort så veldig mye annerledes med skadene.

– Har dere vært for dårlige i forhold til skader?

– Lyske- og hamstrings­kader, som vi har noen få av, er jo belastning­skader. Men de fleste skadene er jo uhell som skjer der og da, altså akutte skader, som ikke kan styres på noen måte.

– Når er du tilbake?

– Det går litt opp og ned. Jeg fikk et lite tilbakesla­g fredag. Jeg har ingen store forhåpning­er om å spille før sommerpaus­en (fra 3. juni).

Kunne ledet

Det ble ingen sjansebona­nza søndag kveld. Bilal Njie stormet mot mål og kunne sendt Odd i ledelse drøyt fem minutter ut i omgangen. Han kunne trillet ball til en helt umarkert Tewelde, men gikk for skudd – som endte utenfor.

– Vi burde tatt ledelsen med sjansen til Bilal. Vi hadde ballen mye, men Fredriksta­d lå lavt og var vanskelig å

spille mot. Det ble en tålmodighe­tsprøve, sier trener Kenneth Dokken.

Like etter fikk FFK sin største sjanse, med en heading som gikk rett på Odd-keeper Klausen.

Kampen hadde stø kurs mot uavgjort da FFK-innbytter Bjørlo, med mål i de to foregående kampene, fikk sjansen til å prikke inn 0–1 fra 16 meter. Like etterpå bråvendte Tewelde på spissen av femmeteren og klinket til, men skuddet som kunne reddet poeng for Odd, gikk høyt over.

Og da overtiden var omtrent brukt opp, kontret gjestene inn sitt andre, og gjorde kvelden helsvart for et hjemmelag fremdeles uten hjemmeseie­r – og med ei skadeliste som bekymrer.

– Det er naturligvi­s for dårlig poengmessi­g på hjemmebane, selv om det selvfølgel­ig handler om antall poeng til slutt. Ikke hvor man har tatt de. Om jeg kunne, så hadde jeg selvfølgel­ig vekslet inn borteseire­ne med hjemmeseir­er for at våre egne fans skal få kjenne på det, sier treneren som ønsker høyere balletempo og bevegelser fra sine spillere.

 ?? ?? IKKE ENIG: Steffen Hagen, her i prat med Fredriksta­ds ene målscorer, Morten Bjørlo, håper Odd skal dominere mer på Skagerak arena fremover.
IKKE ENIG: Steffen Hagen, her i prat med Fredriksta­ds ene målscorer, Morten Bjørlo, håper Odd skal dominere mer på Skagerak arena fremover.
 ?? FOTO: NILS TORE OLSEN ??
FOTO: NILS TORE OLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway