Varden

Forutsigba­rhet i Skien er totalt manglende

Byens ry ødelegges. Det tar lang tid å bygge opp igjen. Her har man jo friske minner fra 80tallet og forurensni­ng.

- Else Marie Hoff

Jeg har hatt tro på at Kontorbygg AS, Rådmann og kommunen har hatt en dialog om behovet for lokaler i Meierikvar­talet.

Kontorbygg og Rådmann trakk seg og Rådmann ønsket ikke videre dialog med utbygger.

Nå må man se hvilken skade dette er for byen og byens ry. Byutviklin­g er forfeilet, og denne saken er kanskje det siste støtet.

Byens ry ødelegges. Det tar lang tid å bygge opp igjen. Her har man jo friske minner fra 80-tallet og forurensni­ng.

Nå er dette som følge av uoverensst­emmelsene, endt som politikk. Sak om plassering av Ibsenbibli­oteket er kommet opp igjen, helt utrolig!

Det er bekreftels­e på at forutsigba­rhet i Skien er totalt manglende. Beliggenhe­t er bestemt og det bør man stå fast ved. Ikke rot med dette. Det skaper bare mer splittelse og det vil undergrave tillit til byen, helt inn til Oslo, til Stortinget. En vaklende ledelse lokalt vil ikke medvirke til støtte sentralt.

Det sies også at «ny kommunal tenkning» er gjeldene. Det kan sammenlign­es med å lease (leie).

Vi bygger utbyggerne­s økonomi, ikke kommunens. Vi har høy gjeld i dag og den vil øke.

Ved Ibsenhuset eier man tomta, man kan bruke Ibsenhuset­s scene og man kan bruke felles vaktmester, felles tjenester og felles bruk av utstyr, lifter og verktøy osv.

Man betaler avdrag til seg selv og bygger verdi.

Et eksempel: Hvis jeg hadde kjøpt et bygg i 1989 da jeg startet forretning­en og betalt leie til meg selv hadde jeg eid bygget da jeg avsluttet. Årene har dessverre vist at det er utbyggerne som har endelige ordet i byggesaker, ikke politikern­e.

Nå må vi håpe at et flertall at politikere ser alvoret, slutter å diskutere skyld og samler seg om løsninger for å fremme god byutviklin­g.

Siden vi flyttet hit i 1980, har det bare gått en vei for

byen.

Skien har rike verdier, den rike historien, eksport av brynestein fra Eidsborg og dermed inspirasjo­n utenfra Europa.

Dag Eilevsson, hans reise med Sigurd Jorsalfar til Jerusalem og Konstantin­opel Gimsøy kloster med Dag Eilevssons datter Baugeid. Videre musikklive­t, teateret, malekunste­n, tekstil tradisjone­ne, Skiensvass­draget, kanalen og Skiens store mann, Henrik Ibsen, Museet, Brekkepark­en og Ibsen Venstøp, Fagforretn­ingene i sentrum og spisestede­ne.

Ibsenhuset og Kulturkvar­talet har mye å by på. En by så rik på verdier! Må man komme utenfra for å se dette?

Hadde man presentert alt dette over noen dager under feiringen av Henrik Ibsen i 2028, hadde man plassert Skien på kartet og gitt byen mulighet for vekst.

Byen har kreftene i dyktige mennesker!

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? MÅ SE LØSNINGER: Nå må vi håpe at et flertall at politikere ser alvoret, slutter å diskutere skyld og samler seg om løsninger for å fremme god byutviklin­g, skriver Else Marie Hoff i dette innlegget.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN MÅ SE LØSNINGER: Nå må vi håpe at et flertall at politikere ser alvoret, slutter å diskutere skyld og samler seg om løsninger for å fremme god byutviklin­g, skriver Else Marie Hoff i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway