Varden

Situasjone­n er langt fra optimal: – Slik det er nå, så funker ikke dette

2024 har ikke blitt det året Thomas Rekdal hadde håpet på sportslig. Hverdagen er langt fra optimal, og nå røper han at han ikke er negativ til tanken på å flytte på seg.

- Tor Henrik Stensland tor.henrik.stensland@varden.no

Tirsdag var han endelig å se på banen igjen. De raske og små touchene, den silkemyke venstrefot­en, overblikke­t og en spillglede det er lenge siden vi har sett på Skagerak Arena. Thomas Rekdal dominerte totalt mot det svært unge Sandnes Ulf 2-laget, slik som man kanskje skal forvente.

Det var første gang han spilte 90 minutter for Odd siden bortekampe­n mot Halsen i slutten av september i fjor.

– Det begynner jo å bli en god stund siden jeg spilte 90 minutter nå, så det var veldig fint. Det er deilig å spille i solskinn, med godt humør, og også et par scoringer, gliser han.

Humøret er det ikke noe å si på, til tross for at han har vært helt ute i kulda. Da klubben hentet Etzaz Hussain fikk han enda en konkurrent på midtbanen. I tillegg har kampprogra­mmet vært så hektisk at han knapt har fått spille fotball det siste halve året.

– Det er jo utrolig kjedelig å ikke spille kamper. Det hjelper jo ikke på formen heller, og treningsuk­ene blir merkelige. Nå har kampprogra­mmet på A-laget vært hektisk, men for min del blir det dobbelt så frustreren­de når jeg i tillegg ikke spiller noe der heller, forklarer 23-åringen.

Motivert

Det har blitt mange minutter på benken for Rekdal etter overgangen fra tysk fotball. Mandag måtte han igjen se hele oppgjøret fra oppvarming­splassen på Ekeberg, noe som selvfølgel­ig kan bygge opp litt frustrasjo­n.

– Det er jo klart at det alltid vil være lettere å akseptere benking dersom det går bra på banen. Det gjør jo alt litt vanskelige­re nå. Jeg vil jo bare bidra, og jeg vil bidra for laget. Så skal det sies at motivasjon­en skal det ikke stå på, for jeg vet at sjansen kommer, uavhengig av hvor og når. Den kommer, sier han med et lurt smil.

Han hinter kanskje litt om at han ser seg om etter andre alternativ­er. Det kommer et sommervind­u, og dersom det ikke blir klaff der så går kontrakten ut om litt over ett år.

– Hvor tror du at du er om ett år?

– Godt spørsmål. Det er så vanskelig å svare på. Hadde du spurt meg året før jeg kom til Odd så hadde jeg jo aldri sagt at jeg skulle bo i Skien. Jeg vet rett og slett ikke, og jeg har ikke hatt noe dialog med klubben enda heller, svarer han.

Funker ikke

En ting er klinkende klart: Han vil spille fotball.

– Slik det er nå, så funker ikke dette. Det er åpenbart, og det skjønner alle. Samtidig så må alt det der være en prosess

som går på siden av treningshv­erdag og leveranse på banen når jeg får muligheten.

– Er det litt skummelt å ikke vite noe om jobbutsikt­ene om ett år?

– Det er klart at vi fotballspi­llere vil jo også ha en sikkerhet. Det handler jo om å drive det hverdagsli­ge. Alle må ha en jobb, svarer han.

Sommervind­uet?

Forlengels­e av kontrakten virker ikke å være i planene til noen av partene akkurat nå.

– Jeg tror ikke det er aktuelt for verken meg eller klubben akkurat nå. Jeg vil spille fotball, men har ikke gjort så mye av det her. Det er naturlig at agenten min snart tar en prat med klubben, men det er mer naturlig at det kanskje kommer når vinduet har åpnet igjen.

17. juli åpnes det opp for overganger igjen i Norge. Der kan fremtiden til Rekdal avgjøres.

– Jeg skal helst ikke ha en sesong hvor jeg sitter på benken hele året, som det har vært til nå. Jeg har et kvarter i Eliteserie­n, og det holder ikke, forklarer 23-åringen.

– Betyr det at det kan være aktuelt å flytte på seg allerede når vinduet åpner?

– Jeg er egentlig åpen for alt. Aller helst ville jeg vært her, og spilt, men det er opp til Dokken, ikke meg, forklarer midtbanesp­illeren.

Respekt

Til tross for at han har et sterkt ønske om å spille så har han både forståelse og respekt for avgjørelse­ne som ikke blir tatt.

– Det er ikke bare å dunke ut noen av de på midten. Solo og Etzaz er gode i 6-er rollen, mens jeg kanskje fungerer bedre som sammen med en annen sittende på midten. Likevel mener jeg at jeg har kvaliteter som er bra nok til å bidra, smiler han.

– Hvilke tilbakemel­dinger får du fra trenerteam­et?

– Det er litt både og. Det er åpenbart at han foretrekke­r noe andre, og det er helt greit. Det respektere­r jeg. Så har han snakket litt med meg "privat", for at jeg skal bli bedre. Jeg vil ikke være en spiller som kun passer til en type spillestil, så jeg prøver å utvikle meg. Meg som type er kanskje ikke like viktig i Dokken sin måte å spille fotball på.

Forrige vinter gjorde han et intervju med Varden hvor han snakket mye om det mentale rundt det å ikke få spille. Derfor velger han å se positivt på alt, til tross for at det bare har blitt med de 13 minuttene han fikk når kampen mot Molde var avgjort.

– Jeg prøver å ikke bli for mentalt opphengt i selve kampdagen. Jeg tenker mer på sjansene som kommer, og hva jeg skal gjøre når jeg får muligheten. Så får jeg bruke Odd 2 til å vise meg frem til det, avslutter han med et smil.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Mot Sandnes Ulf sine rekrutter var Rekdal banens gigant, og han kronet det med to flotte scoringer og en målgivende.
Rekdal scoret da han startet to strake kamper for Odd mot Stabæk og Sarpsborg i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder
TØFT: Thomas Rekdal (23) har slitt med spilletid denne sesongen, og innrømmer at noe må skje
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Mot Sandnes Ulf sine rekrutter var Rekdal banens gigant, og han kronet det med to flotte scoringer og en målgivende. Rekdal scoret da han startet to strake kamper for Odd mot Stabæk og Sarpsborg i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder TØFT: Thomas Rekdal (23) har slitt med spilletid denne sesongen, og innrømmer at noe må skje
 ?? ?? MÅL:
MÅL:
 ?? ?? HERJET:
HERJET:
 ?? ?? MAESTRO: Mot det unge Ulf-laget fikk han alt til å se enkelt ut.
MAESTRO: Mot det unge Ulf-laget fikk han alt til å se enkelt ut.
 ?? ALLE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND ??
ALLE FOTO: TOR HENRIK STENSLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway